0
Fudbal

Portugal coach Fernando Santos during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021. 27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

BIO JE UBEĐEN DA ĆE NAS POBEDITI, A SADA JE PROMENIO PRIČU: Selektor Portugala uveren u plasman na Mundijal – meč protiv Srbije jedan od najgorih ikada!

Objavljeno: 18.11.21 u 08:19

Očitali smo ih lekciju.

Srbija je u odlučujućem meču za plasman na SP odigrala fantastičan meč u Lisabonu, savladavši Portugal rezultatom 1:2. Iako je pre ovog meča bio totalno samouveren, nije spominjao ništa osim sigurne pobede, selektor Portugala Fernando Santoš sada ističe da je već dosta puta bio u baražu i da će se tako palsirati na Mundijal.

Onog dana kada ne budemo ispunili cilj, sam ću otići. Još nisam propustio da ispunim cilj, sve smo ih ostvarili. Nismo se direktno kvalifikovali, ali koliko puta smo bili u baražu? Nema razgovora ovde. Neće se to desiti (da ne odu na Mundijal), ali ja ću otići sam. Ostajemo zajedno dok god ispunjavamo ciljeve, počeo je Santoš razgovor za TVI.

Fernando Santos
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

Potom se upustio u detaljniju analizu utakmice, istakavši da je prvo poluvreme bilo dosta loše. Za kraj se dotakao i promena koje je selekcija pretrpela, a zaključio je i da je meč protiv Srbije jedan od onih koje je njegov tim odigrao najlošije.

Prvo poluvreme protiv Srbije je bilo jako loše, ne pamtim tako nešto. Igrači su imali želju i stav, nema tu šta da se izdvoji. Ono što nije uspelo je plan, nismo imali jasnu ideju. Počeli smo jako dobro, pritiskali smo protivnika, nastavio je Santoš i dodao:

Imali smo dosta promena od 2018. godine, prestali smo da igramo 4-4-2 i prešli smo na 4-3-3. Osvojili smo i Ligu nacija pre dve godine. Ali smo imali samo dve loše utakmice. Protiv Nemačke, što je možda naša najgora utakmica ikada, i sada protiv Srbije. Protiv Irske je bilo drugačije jer sam izveo tim koji nikad nije igrao zajedno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter