0
Domaći fudbal

Head coach Dejan Stankovic Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Midtjilland Beograd, 04.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

STANKOVIĆ U ‘KLINČU’ SA KADROVSKIM PROBLEMIMA: Kanga ne igra protiv Inđije zbog smrtnog slučaja, a evo ko će se naći između stativa!

Objavljeno: 17.11.21 u 16:44

U okviru šesnaestine finala Kupa Srbije, Crvena zvezda će gostovati ekipi Inđije.

Utakmica je na programu sutra od 13 časova, a svoja očekivanja izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković.

Naša očekivanja što se tiče same utakmice su da idemo dalje. To je jedan od ciljeva koji smo zacrtali pre početka sezone. S obzirom da igramo odmah nakon završenih reprezentativnih obaveza nećemo moći da računamo na Borjana, koji je jutros u četiri po našem vremenu imao utakmicu i pobedi na njegovu i našu veliku sreću, na dobrom je putu da ode na Svetsko prvenstvo. Neće biti ni Kange zbog smrtnog slučaja u familiji, Degenek i Dragović se vraćaju, takođe imamo mlade momke koji se vraćaju iz U21 i U19, oni još uvek nisu bili na treningu tako da ćemo danas popodne sa svima uraditi provere, da vidimo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo već večeras polako spremiti ekipu za utakmicu u Inđiji – istakao je Stanković.

Istakao je Stanković da je cilj crveno-belih jasan.

Dosta puta sam ponovio da je Crvena zvezda jednako rezultat, ko god igra, a ja ih gledam sve podjednako, zna šta nam je cilj, a to je prolaz u naredno kolo. Fale nam igrači koji su nastupali za svoje reprezentacije, ali i pored tih problema koji se tiču njihovog kasnog povrtaka u tim mi znamo šta nam je činiti i idemo po prolaz. O nečemu drugom ne želimo da pričamo niti da razmišljamo.

Težak raspored očekuje izabranike Dejana Stankovića u narednom periodu.

– Imamo utakmice na gotovo tri dana, četvrtak – nedelja – četvrtak, tri fronta, tamo smo gde Crvena zvezda i zaslužuje da bude. Na sva tri fronta je u igri, sa pozitivnim rezultatima od sutrašnjeg dana pa do 15. decembra možemo jedan lep put da prođemo, pozitivan put koji Crvena zvezda zaslužuje, a na nama je da ga opravdamo, da budemo mi i da igramo onako kako znamo, dostupno nam je.

Osvrnuo se šef stručnog štaba crveno-belih i na ekipu Inđije.

– Inđija je prva u drugom po kvalitetu takmičenju u Srbiji, imaju dosta pobeda, doživeli su jedan težak poraz na Banjici, ali to je sastavni deo fudbala. Neko ko je tako dobro krenuo sezonu, imao jedan ozbiljan niz pobeda je ekipa za respekt. U Inđiji smo već dosta puta igrali, svesni smo svih poteškoća, veličina, dimenzija terena, tako da znamo sve šta nas čeka, ali smo sve uraditi da se mi pitamo.

Čuvar mreže na utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije biće Zoran Popović.

– Možemo da kažemo da će braniti Popović, Gordić se još uvek nije vratio, tek ćemo ga videti popodne. Popović je dosta dobro radio tokom ove pauze, on će stajati na golu u Inđiji, čekamo sve ostale da se vrate pa ćemo polako analizirati i vraćati ih u tim.

Prisetio se Stanković i prethodnih mečeva koje je Zvezda igrala protiv Inđije.

– Igrali smo tri utakmice sa Inđijom. Odrasta se i na nerešenim utakmicama i na pobedama i na porazima. Pobede su penicilin koji grupu čine srećnom i koje ti daju dodatni motiv da ne odustaješ i da stigneš do zacrtanog cilja.

Prokomentarisao je Stanković i pobedu košarkaša u nedavno odigranom večitom derbiju.

-Utisak je fenomenalan, jedan lep derbi, dobar basket, uživanje je gledati Dejana Radonjića i njegov tim – zaključio je Dejan Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter