0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska head coach Dragan Stojkovic Piksi Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIKSI PUN SAMOPOUZDANJA PRED KATAR: ‘Tek ćete videti šta sve može ova reprezentacija!’

Objavljeno: 17.11.21 u 22:39

Puno poverenja ima selektor u svoju ekipu.

Selektor fudbalske reprezetnacije Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je u Dnevniku RTS-a gde je sumirao utiske nakon velikog uspeha i pobede nad Portugalom u Lisabonu (2:1), te plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru koje se održava naredne godine.

Kako je istakao selektor, pre samog početka, verovao je u ovo.

– Napravljen je veliki rezultat, pobedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u presudnoj utakmici, ali od početka našeg druženja marta ove godine, verovao sam da Srbija ima potencijal da može da odigra za ono mesto koje će je odvesti na Mundijal. Bio sam siguran da ćemo uspeti i to samopouzdanje sam preneo na igrače, rekao je Stojković, pa potom i nastavio:

– U svakoj pripremi utakmice sam tražio određenu dozu koncentracije i strategije. Naša opredeljenost da igramo ofanzivan fudbal donela nam je to što ja želim da vidim, da Srbija igra lepo, lepršavo. Kao što smo još u martu rekli, meč u Lisabonu bio je finale. Nas ne interesuje ime protivnika, već samo ono što mi možemo da uradimo. To je bio moj moto u ovim kvalifikacijama.

Players of Serbia team celebrate victory against Portugal Dusan Tadic Uros Racic Milos Veljkovic Nemanja Gudelj Nikola Milenkovic Marko grujic Head coach Dragan Stojkovic Dusan Vlahovic Dusan Tadic Aleksandar Mitrovic Mihailo Ristic Sasa Lukic goalkeeper Marko Dmitrovic Stefan Mitrovic Uros Spajic Ljubinko Drulovic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Luka Jovic
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

Govorio je potom Piksi o heroju pobede, Aleksandru Mitroviću, koji je dao gol u 90. minutu.

– Kako bi mogao da prihvati… Srbija je pokazala novo lice, timski duh, snagu kolektiva. Sve ideje koje smo tražili, bili su dovoljno koncentrisani da sprovedu u delo. I ako se desi poraz, Srbija mora biti ispraćena aplauzom sa stadiona, rekao je Piksi, pa potom i otkrio da je poslednje minute proveo u svlačionici.

– Poslednja četiri minuta sam proveo u svlačionici, na moju sreću stadion nije podrhtavao, što je značilo da sve ide u dobrom pravcu. To su neke stresne stvari koje se dešavaju, ali ova odluka da odem u svlačionicu… Želeo sam da pronađem neki svoj mir, nisam želeo da mi se nekom greškom pokvare snovi, izjavio je Piksi.

Svima je postalo da ovo nije ista reprezentacija kakvu smo svi navikle da gledamo, što je i sam selektor potvrdio jednom krajnje optimističnom izjavom.

– Tek ćete gledati! Promenilo se dosta toga. Sve je išlo dobrim tokom, ali moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili i to je dalo rezultate. Ovaj rezultat je jedan poklon narodu, uostalom igrati za svoju otadžbinu je nešto što svaki igrač može da poželi. A kada se to ostvari, onda mora da da sve od sebe, da se žrtvuje za tim, a gledaoci to prepoznaju i umeju da pozdrave. Osetili smo veliku podršku, ljudi su prepoznali da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude, zaključio je Stojković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter