0
Fudbal

Fudbal Soccer Press conference U19 Head coach Veljko Paunovic Beograd, 07.31.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VELJKO PAUNOVIĆ: ‘Osvojićemo Svetsko ili Evropsko prvenstvo do 2025. godine’

Objavljeno: 16.11.21 u 12:50

Trener Redinga je oduševljen igrom Orlova!

Veljko Paunović najbolje zna kako se ostvaraju vrhunski rezultati sa reprezentacijom. Paunović je 2015. godine do titule svetskog prvaka predvodio generaciju Orlića na Novom Zelandu. Šef stručnog štaba Redinga je oduševljen igrom i rezultatom koji je ostvarila naša selekcija u kvalifikacijama za odlazak na SP u Kataru. 

-Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin – rekao je Paunović u razgovoru Sportski žurnal.

Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić i Mihailo Ristić su članovi zlatne selekcije Orlića, a sada su imali veoma značajnu ulogu kroz cele kvalifikacije.

-Ponosan sam na sve njih. Zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri poput Tadića, Stefan Mitrovića, Кostića…

Iskusni stručnjak je optimista pred izazove koji očekuju našu selekciju.

Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji. Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo – poručio je Veljko Paunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter