0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening Stevan Dika Stojanovic direktor A-Tima Stara Pazova, 23.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

STOJANOVIĆ PORUČUJE: ‘Ovo je samo epizoda! Idemo u Katar da napravimo lepe stvari’

Objavljeno: 16.11.21 u 13:54

Pokorila je najbolja reprezentacije Srbije ‘Da Luž’, bacila je Portugal na kolena i naciji donela veliku radost.

Svi se slažu, bolju Srbiju nismo gledali poslednjih nekoliko decenija, uostalom sama činjenica da trijumf u lisabonskoj noći zaslužuje prefiks istorijski, potvrda je kvaliteta i snage ove generacije naših igrača. Niko ne krije da je ‘Piksimanija zavladala Srbijom‘, nacija ponovo veruje u Orlove.

O svemu još jednom, sada iz ugla Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije. legendarnog kapitena Crvene zvezde.

-Znali smo da kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu pobediti Portugal. Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. I meni je posebno drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet – rekao je Stevan Stojanović, direktor A selekcije.

O kvalitetu i posebno karakteru Tadića i saigrača najbolje govori činjenica da ih ni rano vođstvo domaćina nije poremetilo na putu do konačnog cilja.

-Tako je, slažem se, mada su oni pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč. Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih.

Pobeda za koju se u fudbalu živi, mnogi igrači su dosanjali svoje snove ishodom na ‘Da Lužu’.

-Da, ali ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari – ne ostavlja dilemu Steva Stojanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter