0
Fudbal

Fudbalski Savez Srbije-Zlatna Lopta 2015-Izbor za najboljeg Igraca i trenera godine Veljko Paunovic trener godine Stara Pazova, 21.12.2015 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

PAUNOVIĆ SIGURAN U USPEH: „Ova reprezentacija može da osvoji Evropsko ili Svetsko prvenstvo“!

Objavljeno: 16.11.21 u 11:16

Krupne reči nekadašnjeg selektora „orlića“. 

Veljko Paunović se trenunto nalazi na klupi Redinga, koji igra u Čempionšipu, što ga nije sprečilo da isprati istorijsku utakmicu reprezentacije Srbije.

Srpski stručnjak je predvodio omladinsku selekciju Srbije 2015. godine kada je naša država postala prvak sveta. Paunović je u razgovoru za „Sportsi Žurnal“ izneo tvrdnju da bi seniorska reprezentacija mogla da postigne velike uspehe.

„Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijala i radovala se kao luda. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin.“

Neki od igrača su nisu uspeli da budu deo zaltne generacije te 2015. godine, ali to ih nije sprečilo da postanu vrhunski igrači.

„Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri Tadić, Stefan Mitrović, Kostić“ – nastavio je Paunović.

Za kraj je istakao da Srbija ima kvalitetnu reprezentaciju sa puno vrhunskih pojedinaca koji umeju da igraju timski.

„Piksi je sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji. Do 2025. osvojićemo Svetsko ili Evropsko prvenstvo“ – zaključio je Veljko Paunović. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter