0
Evrokup

head coach Zeljko Obradovic Crvena Zvezda - Partizan, kosarka ABA liga, derbi, 14.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘PARNI VALJAK’ PRED NOVIM IZAZOVOM: Partizan sutra igra protiv Lijetkabelisa, a Žoc je saopštio katastrofalne vesti koje se Grobarima uopšte neće dopasti!

Objavljeno: 16.11.21 u 23:50

U 5. kolu Evrokupa, crno-beli dočekuju litvanski tim koji sa klupe predvodi nekadašnji kapiten i trener Partizana, Nenad Čanak i za koji igra nekadašnji centar Parnog valjka, Đorđe Gagić.

Partizan sutra dočekuje Lijetkabelis u Štark areni. U 5. kolu Evrokupa, crno-beli će se sastati sa litvanskim timom koji je u dosadašnjem toku kontinentalnog takmimčenja zabeležio dve pobede i dva poraza.

Uz jedan trijumf više, Partizan će na svojoj strani imati i prednost domaćeg terena. Ulaznice za duel koji je na programu 17. novembra od 20:30 mogu se kupiti putem servisa Ticketline danas i sutra do 16 časova.

Takođe, na dan utakmice, od 18 časova do početka susreta, karte se mogu kupiri na blagajni Štark arene. Gostujući tim, sa klupe predvodi nekadašnji kapiten i trener crno-belih, Nenad Čanak, dok se u sastavu nalazi nekadašnji centar Partizana, Đorđe Gagić.

Pred susret sa Lijetkabelisom, trener Partizana, Željko Obradović je izjavio:

Oni su ekipa koja igra, uslovno rečeno, tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim koji je orijentisan pre svega na unutrašnju igru i očekuju mnogo od igrača na poziciji pet, Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu, ali je važno istaći i da su u dosadašnjem toku Evrokupa imali prosek od 28 upućenih šuteva za tri poena po meču. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Oreli, koji je šutirao 7 od 14 na prošloj utakmici i negde u proseku ima 9 pokušaja za tri poena. Ono što mi treba da radimo jeste da smanjimo taj njihov broj pokušaja i da im onda smanjimo procenat šuta. To je bez ikakve sumnje ključ utakmice, njihova unutrašnja igra, šut za tri poena plus ofanzivni skok gde se Gagić i igrači na pozicijama dva i tri zaleću na skok u napadu. To je ono o čemu treba najviše da vodimo računa i da probamo da budemo na nivou odbrane kako smo bili do sada, s tim da moramo igrati bolje u napadu. Kada to kažem, pre svega mislim da igramo brže u tranziciji, brže u situaciji pet na pet na pola terena i moramo nešto i da ubacimo. U poslednje vreme dosta otvorenih šueva promašujemo i imamo slab procenat šuta. To je nešto na čemu radimo svaki trening – poručio je Obradović.

Žoc najverovatnije neće moći da računa na Jama Madara.

– Jam nije trenirao juče ni danas. Biće veoma teško da bude u timu. Probao je da radi, ali ima velike bolove, imao je terapije i sve, ali… Danas nije trenirao, videćemo kako će sutra da se oseća, ali veoma teško da će biti u timu – istakao je prosavljeni trener.

Plejmejker Dalas Mur je izneo svoja očekivanja pred sutrašnji duel:

– Igramo protiv dobrog tima. Igramo na našem terenu, treba da se fokusiramo na sebe i sprovedemo u delo plan utakmice. Imaju dobre šutere, u dobroj su formi, sećam se Orelija iz Italije. Vole da spuštaju loptu u reket, pripremamo se danas i fokusirani smo na meč – istakao je Mur.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter