0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

LITVANSKI ZMAJ BLISTA U NACIONALNOM TIMU: Lasickas je na terenu proveo više od 1500 minuta od starta sezone!

Objavljeno: 16.11.21 u 14:18

Kada bi se na kraju godine dodeljivala titula igraču koji je najviše vremena proveo na terenu, nju bi zasigurno dobio Justas Lasickas.

Litvanac koji već treću godinu nastupa za Zmajeve, od početka sezone proveo je više od 1500 minuta na terenu, kako u Linglong Superligi Srbije, tako i standardnim igrama u dresu svoje reprezentacije.

Konstantnost u pružanju dobrih partija je vidljiva u oba smera, ali se uloga na terenu razlikuje.

Nakon postignutog pogotka reprezentaciji Kuvajta, o omiljenom internacionalcu sa Krova, šef struke Zmajeva, gospodin Aleksandar Linta kaže:

Lasickas je veliki profesionalac, polivalentna igrač, može da igra na nekoliko različitih pozicija i u drugačijim sistemima, a da u svakom bude ubedljiv. U reprezentaciji Litvanije igra bliže golu protivnika zbog čega je njegovo ime češće na semaforu, dok na obe strane upisuje ključna dodavanja i asistencije.

Od kada je 2019. stigao na ‘Krov’, Justas Lasickas se na terenu razvio u jednog od najkvalitetnijih igrača, dok je van terena izuzetan profesionalac, ljubitelj NBA. Kako i da ne bude, kada dolazi iz zemlje u kojoj je košarka nacionalni sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter