0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ZAŠTO NEMA NIKOLE KALINIĆA NA PEŠIĆEVOM SPISKU: Selektor dao razumno objašnjenje!

Objavljeno: 15.11.21 u 23:56

Ovog puta ga nećemo gledati.

Svetislav Pešić je danas saopštio spisak košarkaša koji konkurišu za mečeve protiv Letonije i Belgije na startu kvalifiakcija za SP. Mnogima je u oko zapao izostanak Nikole Kalinića, ali je Pešić u razgovoru za TV Arena Sport otkrio šta se dešava sa košarkašem Crvene zvezde.

Nema puno igrača koji imaju to reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali te igrače jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosioc i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića, počeo je Pešić i dodao:

Nikola Kalinic
Crvena Zvezda v Asvel-Euroleague
Beograd, 11.11.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Jednostavno u razgovoru sa Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče – Efes.

Potom je pričao i o Milošu Teodosiću, rekvši da mu je postavio identično pitanje kao Saši Đorđeviću svojevremeno. Odgovor kapitena Srbije ga je prijatno iznenadio.

Obavili smo razgovore pa ćemo da vidimo. Miloš Teodosić želi da igra, on je kapiten reprezentacije. Postavio sam mu isto pitanje kao i Saletu Đorđeviću, u smislu kakvi su mu planovi. Sale mi je rekao da je dosta i da ga sve boli i da bi se više posvetio porodici preko leta i da će igrati samo za klub. Miloš me je svojim odgovorom iznenadio, rekao mi je da će biti tu sve dok bude bio potreban. To je zaista lepo za čuti, zaključio je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter