0
ATP

Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘NISAM TAKO MISLIO’: Novak Đoković izazvao brojne reakcije izjavom, a sada je sve jasno

Objavljeno: 15.11.21 u 18:36

Jedna izjava srpskog tenisera nije najbolje protumačena.

Nakon pobede protiv Kaspera Ruda u prvom kolu grupe Završnog mastersa, Novak Đoković se obraćao publici na italijanskom, a mnogi su shvatili da će se tenisom baviti još dve godine. Nakon svega, objasnio je šta je mislio.

– Ne, ne (smeh). Nisam tako mislio.’Paio d’anni’ znači nekoliko godina. Rekao sam nekoliko, šta to znači – ne znam. Mislio sam još nekoliko godina na najvišem nivou, zašto da ne? Mislim da bi to bilo sjajno. Vidite, ne znam broj. Još godinama želim da igram na ovom nivou. Ne želim da postavljam sebi limite, jer i dalje uživam igrajući tenis, zaista. Biti broj jedan na svetu, nema razloga da razmišljam o kraju. U dobrom sam položaju trenutno, rekao je Đoković i umirio svoje navijače.

Ponovo je srpski teniser na konferenciji za medije bio upitan o penziji.

– Brinem o svom telu prilično dobro, tako da verujem da to neće biti zbog povrede. Nadam se da će biti to pod mojim uslovima. Kada dođe taj trenutak, znaću da je to poglavlje mog života završeno, da mogu da idem dalje. Ali, jednostavno ne osećam da je to iza ugla. I dalje osećam da sam spreman, u nogama, srcu, glavi. Sve dok je tako, nastaviću jer zaista volim ovaj sport. To me gura, motiviše, izaziva, a to su neophodni sastojci, da tako kažem. Bez toga biće teško da se ustane manje-više svakog dana i naporno trenira na najvišem nivou i takmiči za najveće titule u sportu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter