0
Fudbal

UEFA Futsal-EURO 2016 Gianni Infantino FIFA Zdravko Mamic Beograd, 13.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

MAMIĆ PRIŽELJKUJE FINALE SA SRBIJOM:„Srbi imaju bolje igrače, želim da igramo finale sa vama“!

Objavljeno: 15.11.21 u 15:50

Velike reči nekadašnjeg predsednika Dinama.

Kontroverzni biznismen iz Hrvatske, Zdravko Mamić izneo je svoje mišljenje od plasmanu Hrvatske i Srbije na Svetsko prvenstvo.

Mamić ističe da je znao da će Piksi da uradi velike stvari sa repreentacijom i da često prognozira rezultate svoje reprezentacije.

„Baš jutros kada sam se probudio pomislio sam kako sam dobar prognozer. Uvek su me u poslednjih 10-15 godina pitali kako to Hrvati tako postižu uspehe, a Srbi to ne mogu. Uvek sam objašnjavao da to nije nikakva mudrolija, nego da su Hrvati izgradili kult reprezentacije. Uvek su ujedinjeni oko reprezentacije. Vidite kad igra Hrvatska, ujedini se čitava dijaspora i navijači iz čitavog sveta, mediji, igrači, svi su u tome. I onda kad je došao Piksi u Srbiju, razgovarao sam s vašim kolegama, jer sam znao srpske probleme. A to su menadžeri koji kroje ekipu, guraju igrače svoje, da se ne gleda u zajedništvo…“

Zatim dodaje da je Srbija sinoć odigrala fantastičnu utakmicu.

„Jednostavno, Srbija je uvek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvek sam govorio da Srbija ima isto ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima mnogo više srpskih igrača po Evropi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i Bog nagradi na kraju“ – nastavio je Mamić.

Hrvatski biznismen je izneo želju da bi Srbija i Hrvatska mogle da se nađu u finalu Svetskog prvenstva.

„Moj stav je uvek isti – dok se mentalitet ljudi na ovim prostorima ne promeni, i dok na utakmice Dinama, Partizana, Zvezde, Hajduka ne gledamo kao na sportski događaj, dotle ne želim da igramo protiv srpskih klubova ili protiv Srbije. Ne želim da bude učesnik “niskih strasti”, meni je lepše da navijam za Hrvatsku, a onda posle toga da navijam za Srbiju. To je tako, šta ću ja sad “paliti” sa “dajte mi Srbe”, “dajte da im mi pokažemo”… To je za primitivce. Ovako je lepo i atraktivno za priču i da se piše o tome, ali ja ne mogu tako da mislim o ljudima koje poštujem i volim“, a zatim dodao:“ Ako već moramo da se sretnemo, onda nek bude pri kraju. Ja želim da se mi sretnemo u finalu Svetskog prvenstva!“ – zaključio je Mamić za „Mondo“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter