0
Košarka

Crvena Zvezda - Partizan, kosarka ABA liga, derbi, 14.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

LOŠE VESTI ZA RADONJIĆA: Jedan od najboljih ne putuje u Španiju, crveno-beli u derbiju ostali bez važnog igrača!

Objavljeno: 15.11.21 u 18:15

Košarkaši Crvene zvezde već su arhivirali vrlo vrednu pobedu u prvom ovosezonskom duelu sa Partizanom.

Crveno-belima već u ponedeljak sledi put u Španiju, gde crveno bele očekuju mečevi duplog kola (10 i 11.kolo) protiv Baskonije i Reala.

Vremena za osveženje i pripremu prve utakmice sa Baskonijom praktično da i nema, koliko god hrabri sve bolje zdravstveno stanje sve većeg broja igrača, dan nakon utakmice 8.kola ABA lige treneru Radonjiću i stručnom štabu stigla je vest da na put neće krenuti Luka Mitrović kome je povređena rožnjača tokom nedeljne utakmice u Beogradu.

Takva vrsta povrede zahteva ostanaku Beogradu i lečenje, pa će ekipa Crvene zvezde biti lišena pomoći igrača koji je odlično počeo ovu sezonu i bio jedan od najzapaženijih igrača na nedeljnom duelu sa Partizanom.

Meč u Fernando Buesa Areni u Vitoriji igra se u utorak od 20.30 časova,a to će biti 13.duel dva kluba u Evroligi. Trenutno skor je 6/6, interesantan podatak je i da su obe ekipe slavile po tri puta kao gosti.

Crvena Zvezda – Partizan, kosarka ABA liga, derbi, 14.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Poslednji meč dva tima odigran je 26. februara ove godine, Baskonija je slavila ubedljivo 87:67 u vremenu kada je tim Crvene zvezde bio desetkovan koronom i nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća.

– Imamo već danas trening i put, sutra meč. Posle toga idemo za Madrid, imamo duel protiv Reala. Naravno to kratko vreme koje imamo koristimo da se upoznamo sa ovim što je potrebno za meč i da se trudimo da budemo dobri u tom duelu. Po poslednjoj informaciji koje smo dobili došlo je do promene trenera Baskonije. Tim koji će sa svojim kvalitetima naravno na parketu dati sve od sebe da nas savlada i da dođu do bodova. Mi ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu i da pružimo koliko je to moguće u tom duelu. Na put idemo bez Mitrovića, on je dobio eroziju rožnjače juče posle meča. Zbog udarca prstom. Pokušaćemo to da nadomestimo koliko je to moguće, rekao je Radonjić pred petodnevni put u Španiju.

Pred naredni izazov, Dejan Davidovac je istakao.

– Posle bitne pobede, a svaka u derbiju je važna, očekuje nas ponovo dupla nedelja. Nije prva u rasporedu, ali nije lako posebno što imamo dva gostovanja u Španiji. Baskonija je u lošem ritmu u poslednjih nekoliko utakmica, ali promena trenera će siguro doneti neke promene i u igri i biti šok terapija. Mi smo u dobrom ritmu kao tim ,kao ekipa, i dalje nam nedostaju neki igrači koji su povređeni, sada nedostaje i Luka. tražimo se još uvek nismo bili u punom sastavu, polako idemo utakmicu po utakmicu, rekao je Davidovac.

Ekipa je u ponedeljak odradila trening oporavka (u timu je nekoliko igrača sa lakšim povredama) i odmah nakon zajedničkog ručka otputovala u Španiju gde će se zadržati do petka, jer crveno bele očekuje još jedno veliko iskušenje i duel sa Realom u Madridu u četvrtak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter