0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska head coach Dragan Stojkovic Piksi and Aleksandar Mitrovic Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

EVO ZBOG ČEGA JE NAŠ NAJVEĆi GOLGETER IKAD: Piksi otkrio kako se Mitar ponašao kad je čuo da neće biti starter, napadač još jednom oduševio! (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.21 u 17:50

Fudbaleri Srbije ostvarili su željeni san!

Reprezentacija naša zemlja će igrati na Mundijalu u Kataru i sve to zahvaljujući velikoj pobedi koja je sinoć izvojevana nad Portugalom u Lisabonu. Dan posle velikog trijumfa, selektor Dragan Stojković Piksi dao je intervju za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

– Ispunjeni smo emotivno. Sve što nam se desilo, mislim da je zasluženo! Upućujem čestitke onima koju su akteri svega ovoga, a to su igrači. Oni su izneli teret ovih kvalifikacija, verovali su od prvog dana i ovaj rezultat koji se desilo je zaista veliki, rekao je Stojković.

Legendarni fudbaler nije krio da je osećaj sjajan.

– Pobediti Portugal na njihovom terenu je nešto zaista fantastično! Osećam se lepo, ali potpuno smireno. Nema mesta nikakvoj euforiji, niti sam sam tip koji sada nešto slavi… Jednostavno život teče dalje.

Nije bilo mnogo onih koji su verovali da bi nešto ovako moglo da se dogodi.

– Po prirodi sam optimista! U ovom poslu u sportu i fudbalu moraš da veruješ. Jer verovanje ti daje neku posebnu energiju. Ako ste pesimista i stalno u strahu, imate neku kočnicu, kako mislite da budete pobednik? Pa, to je nemoguće. Uspeh dolazi kao nagrada za nešto što dobro radite i u šta verujete. Nije sam ovaj meč u Lisabonu, nego od prve utakmice sa Irskom u Beograd vlada je ta atmosfera i verovanje da možemo da dođemo do tog cilja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Otkrio je Stojković i šta je rekao igračima.

– Nisam od trenera koji traže samo disciplinu… Rekao sam im prvo ono da zapamte jednu poslovicu „Sve što možeš danas, ne ostavlja za sutra“. A, onda tražeći od njih ono što vežbamo, igra kratkih pasova, dobra pozicija, da stojimo u sistemu. Rekao lopta ide pas, pas, od noge do noge, a kada nemate gde, onda vrate Rajkoviću, koji onda kreće da dribla jednog, drugog, trećeg Portugalca. I tako može u bolnicu da me otera. Tako je nastao smeh u svlačionici. To su lepe stvari, igrači koji su pod tenzijom, moraju malo da se opuste, objasnio je Piksi.

Na terenu u Lisabonu od prvog minuta nije bilo najboljeg golgetera reprezentacije svih vremena Aleksandra Mitrovića, što je iznenadilo mnoge.

– Na dan utakmice pre ručka imali smo šetnju ovde iza hotela u jednom parku i kada smo se vraćali u hotel razgovarali smo i rekao sam mu nešto što je on potpuno razumeo i prihvatio naravno moju odluku bez ikakvog pogovora. Iako je rekao da može i da je spreman, počeo je Stojković i onda detaljno objasnio kako je „ubedio“ Mitrovića da ostane na klupi:

– Ja sam mu objasnio vrlo čisto i iskreno i rekao sam mu da u toj nekoj formaciji u tom nekom sistemu bolje će biti da ovako počnemo utakmicu. I rekao sam mu da prvo poluvreme je potpuno nebitno i ne rešava ništa. Da je drugo poluvreme period kada će se sve rešiti. Ti budi spreman za drugo poluvreme jer ćemo tu overiti vizu za Katar. I ispalo je tako.

Stojkovi je podvukao da bi se možda neko od igrača naljutio, ali ne i nekadašnji napadač Partizana.

– Opet kažem, neko od igrača bi se ljutio, rekao bi što ne igram, vidi ovaj me ne stavlja… Ali zaista ta komunikacoija naša ne samo sa njim nego sa svima je na visokom nivou. Ono što je najvažnije oni mi veruju, uspeo sam da ih ubedim da mi veruju, zaključio je Piksi.

(VIDEO:YouTube/Fudbalski savez Srbije)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter