0
Fudbal

Dusan Tadic Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Portugal Beograd, 27.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KAPITEN OPTIMISTA PRED MEČ GODINE: „Biće prava borba na terenu“!

Objavljeno: 14.11.21 u 08:10

Igrači su spremni, Katar nas čeka. 

Reprezentacija Srbije otputovala je u Portugal kako bi protiv reprezentacije te zemlje odigrala odlučujući duel za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Dušan Tadić istakao je da Portugal ima dosta dobrih pojedinaca, ali da ih to neće obeshrabriti na terenu.

„Jeste, imaju Portugalci zaista mnogo dobrih pojedinaca. Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih na svetu. Tu su Bernardo Silva, Bruno, Ruben Dijaš… dodao bih i mog prijatelja Žozea Fontea. Ne obaziremo se previše na činjenicu da defanzivac Pepe nema pravo nastupa, imaju Portugalci mnogo dobrih rešenja na toj poziciji. Ali, pokušaćemo da neutrališemo njihov kvalitet i da izvučemo maksimum iz naših kapaciteta. Biće prava borba na terenu u kojoj publika može samo da uživa“ – počeo je Tadić.

Srpski vezista se podsetio nedavnih utakmica koje je odigrao u Portugalu i da su igrači došli da uživaju.

„Da, imam lepa sećanja za ovaj grad, sa klubom sam nedavno pobedio Sporting sa 5:1 na njegovom terenu. I protiv Benfike smo ovde igrali, bilo je 1:1 pre tri godine, a postigao sam pogodak. Ali, to sada ništa ne znači. Naše je da se prepustimo, da uživamo, da budemo nasmejani i da u direktnom duelu sa Portugalom vidimo ko je bolji.“

Portugalci imaju mnoštvo pojedinaca, dok Srbija ima jednu veliku zajednicu.

„Otkako je “mister” došao na mesto selektora, oseća se nova energija. Vratio se kult reprezentacije, igramo stvarno dobro i atraktivno, narod je to prepoznao i stao uz nas. Ne čude me reči selektora Portugala. Našu ekipu kroz cele kvalifikacije krasi zajedništvo, vratila se vera u srpski fudbal i u nedelju treba samo da stavimo šlag na tortu“ – zaključio je Dušan Tadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter