1
Košarka

Kosarka play off final game 4 Crvena Zvezda v Partizan Tadija Dragicevic (R) and Joffrey Lauvergne Belgrade, 06.21.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠI KAPITEN CRVENE ZVEZDE DAJE PREDNOST SVOM TIMU: Približava se prvi derbi ove sezone!

Objavljeno: 14.11.21 u 11:01

Ne može protiv sebe.

Poslednji MVP Crvene zvezde željno iščekuje večerašnji duel beogradiskih klubova, pa je izneo svoja očekivanja.

„Po tome kako igraju ove sezone Zvezda i Partizan, verujem da će biti najneizvesniji derbi u poslednjih nekoliko godina. U to sam siguran. Dajem ipak prednost Zvezdi, mislim da je trenutno bolja i verujem u pobedu. Mada, ponavljam biće sigurno neizvesno i zanimljivo“ – počeo je Dragićević.

Sastaju se dva trenera koja obraćaju pažnju na defanzivnu igru svojih timova.

„I jedna i druga ekipa igraju sjajnu odbranu. Verujem da će biti čvrsta utakmica, sa mnogo faulova. Videćemo koliko će sudije dozvoliti, na kakav način će se igrati. Sigurno da će obe ekipe biti na 120 odsto što se odbrane tiče. A u napadačkom delu, kad pogledam Partizan, treba da se zaustave Panter i mali Avramović, koji zna da povuče loptu od koša do koša, donosi neverovatnu energiju… I na centru je Partizan dobar sa Smailagićem, ima dobru energiju. Što se Zvezde tiče, svi su na nivou, ali Kalinić ove sezone igra sjajno. Pravi je lider, veoma me prijatno iznenadio – kako se ponaša na terenu i kako vuče ekipu. Zvezda gaji taj Radonjićev sistem godinama. Biće definitivno fizički jaka utakmica, sa mnogo kontakta.“

Derbi je uvek bio više od igre, kako god ekipe izgledale.

„“Čak da su i obe ekipe mnogo slabije, i da ne igraju dobro, ta utakmica je ipak derbi. Prisutna je velika strast, želja, treba se koncentrisati dobro… Uvek neko iskoči na ovim duelima, bude junak. Nebitna je često trenutna forma, nego je važan voljni momenat. Sigurno će biti dobra utakmica za gledanje“ – nastavio je nekadašnji kapiten crveno-belih.

Na kraju se pristeo dana kada je on bio na parketu i borio se protiv „najljućeg“ rivala.

„Igrao sam ih mnogo. Pamtim utakmicu kad nas je vodio Pešić, pa smo uspeli da izjednačimo na 2:2 u seriji u Pioniru. Bio je baš dobar meč, svi su očekivali tada da ćemo izgubiti glatko od Partizana. Pamtim i prvi derbi, sa Gurketom, Perom… Kao i onaj susret kad smo izgubili posle trojke Drobnjaka. Ostanu detalji u sećanju, uvek je posebno za igranje. Derbi nema veze ni sa jednim drugim mečom. I sad kad pogledam ekipe, momci iz oba tima su mnogo toga prošli, pogotovo igrači iz Zvezde… Biće zanimljivo i zbog pune hale, svi vole da igraju u takvom ambijentu. Na ovakvim utakmicama stasavaju veliki igrači“ – zaključio je Tadija Dragićević u razgovoru za „Mozzart sport“.

0
0

1 Komentara

  1. BaVOOO na izLAGANJU, od kako nisi u kk ‘Plaqiyatu’, pUntersima se poprAVila dlaka i ..krenuli im rogovi, k’o i gazdi u vreme DV..’jachi’ ste neqo ikad aaa…!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter