2
Domaći fudbal

Dejan Stankovic UEFA Europa League Crvena Zvezda - Mitjiland 4.11.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ONO ŠTO JE DEJAN STANKOVIĆ OSTVARIO, USPELA SU SAMO JOŠ 4 TRENERA: Veliko priznanje za stratega Crvene zvezde!

Objavljeno: 13.11.21 u 11:39

Veliki uspeh za crveno-bele.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković je jedan od četvorice aktivnih trenera koji su uspeli da u 21. veku završe ligaški deo sezone bez poraza u 38 mečeva, a podatak je još impozantniji kad se uzme u obzir da su svi preostali na čelu engleskih Premijerligaša.

Sezona za nama je bila puna rekorda i još jedna potvrda apsolutne dominacije Crvene zvezde u Srbiji. Osvojeno je 108 bodova, postignuto 114 golova, a po prvi put istoriji, Crvena zvezda je postala šampion države bez poraza. Upravo je to ključ, jer se dva puta u istoriji dešavalo da se sezona završi bez poraza, ali i da se titula ne osvoji, uz to je odigrano manje od 38 utakmica, tako da je Dejan Stanković napravio pozitivan presedan kada je reč o trenerskom mestu na klupi crveno-belih.

Milan Rodic Dejan Stankovic UEFA Europa League football match between Crvena Zvezda and Braga 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Od momenta kada je seo pa do današnjeg dana – Stankovićevo ime odzvanja na klupi Crvene zvezde. Igračka legenda polako izrasta i u trenersku i to čini krupnim, zvezdašim koracima, bez straha i sa ogromnim, zasluženim samopouzdanjem.

Na klupu Zvezde seo je 21. decembra 2019. godine i do sada je predvodio 90 utakmica, a učinak je impozantan. Ostvario je 68 pobeda, 13 remija i svega osam poraza uz gol razliku 222:62. Dakle, Crvena zvezda od kada je Stanković na klupi postiže 2.44 gola po meču, a ostvarivane su važne pobede, protiv Genta, Slovan Libereca, Brage, Ludogoreca, Omonije i osvojene dve šampionske titule, uz jedan Kup, i jednu duplu krunu!

Veljko Nikolic (L) head coach Dejan Stankovic and Lois Diony (R)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Cukaricki v Crvena Zvezda
Beograd, 29.08.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Titula bez poraza u 38 kola je samo još pošla za rukom – Antoniju Konteu, Stivenu Džerardu i Brendanu Rodžersu od aktivnih i Arsenu Vengeru od neaktivnih trenera. Ono što je interesantno, to je da svi oni sada predvode Premijerligaše, pa je tako Konte trener Totenhema, Džerard Aston Vile, a Rodžers Lestera, što znači da je Stanković u ovom trenutku jedan od najperpsektivnijih stručnjaka u Evropi.

Konte je to učinio kao trener Juventusa u sezoni 2011/12, Rodžers u sezoni 2016/17 sa Seltikom, a godinu dana kasnije Džerard sa Rendžersom. Takođe, isti uspeh napravio je i Arsen Venger na kormilu Arsenala u sezoni 2003/04. Stanković je četvrti aktivni i peti ukupno trener kome je to pošlo za rukom u 21. veku!

0
0

2 Komentara

  1. Kakav krem evropskih trenera! Ali, tu je i naš “mister” i to ni manje ni više nego kao prvi među jednakim. Ova vest će zapaliti društvene mreže, a one već gore i šire se kapilarno. Odavno se nisam nasmejao nekom vicu, kao ovom! Zaista sjajan vic! Kažu da su komedija, odnosno vic pravi ventil za frustraciju. Ali, naš “mister” ne bi bio tu gde jeste, da u timu nema sjajne internacionalce i poznate mapetovce Sanoga, Kangu i Bena. Nije referentno da neko samo bude stranac, već taj neko mora da poseduje i kvalitet, a ovi naši mapetovci zaista poseduju kvalitet. To se najbolje osetilo u susretima sa Šerifom, Partizanom, Radnikom i Midtijlandom. Prava montipajtonovska stvarnost o vrednosti ovih poznatih mapetovaca koje predstavljaju kao “kapitalce” i onda nije čudno što je naš mister prvi među jednakim u ovom evropskom kremu trenera!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter