0
Fudbal

FOTO: Instagram/Screenshot

ERDOGAN UNIŠTIO ŽIVOT LEGENRADNOM HAKANU ŠUKURU: Zamolio je za pomoć i poslao važnu poruku ostalim fudbalerima! (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.21 u 11:24

Imao je samo drugačije mišljenje.

Legendarni fudbaler Galatasaraja Hakan Šukur, bio je primoran da pobegde iz Turske u Ameriku, kako ne bi završio u zatvoru. Naime, Erdogan ga je zamolio da uđe u njegovu partiju, on je to odbio i zatim je usledio pakao.

Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj, počeo je Šukur razgovor za „Sportweek“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hakan Şükür (@hakansukur54)

On je otišao u Kaliforniju gde sada radi u restoranu, ali i taksira da bi preživeo. Na društvenim mrežama često postavlja snimke, a u nastavku razgovora otrkio je šta se sve desilo njemu i njegovoj porodici.

Zamolio me da uđem u njegovu partiju jer će tako osvojiti više glasova, a zatim me je pretvorio u državnog neprijatelja, samo zato što nisam delio iste ideje kao on, nastavio je Šukur i dodao:

Sve su mi uzeli. Porodicu su mi protjerali, oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cijenu. Za turske fudbalere je dobro da igraju izvan zemlje jer ne moraju zauzimati strane. Poručujem im da se ne bune jer će završiti kao ja. Neće nikad više imati priliku da se vrate u Tursku jer režim sve kontroliše.

Potom je Šukur istakao da bi mu mnogo značilo ako bi mu neko u italijanskog fudbalu pružio šansu. Njegovi kvaliteti se ne mogu osporiti, za reprezentaciju Turske je odigrao 112 mečeva, a postigao je 51 pogodak. Takođe, poznat je širom sveta po najbržem golu u istoriji SP.

Ako je neko dovoljno hrabar da mi pruži šansu u italijanskom fudbalu, to bi mi mnogo značilo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter