0
AdmiralBet ABA Liga

Vladimir Micov Crvena Zvezda - Buducnost ABA Regionalna Liga 4.10.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BUDUĆNOST UBEDLJIVA U PODGORICI: Micov predvodio ekipu do trijumfa!

Objavljeno: 13.11.21 u 21:26

Crnogorski klub je u dosadašnjem delu takmičenja ostvario učinak od šest  pobeda i dva poraza. 

U Sportskom centru ‘Morača’ u prestonici Crne Gore, duel između Budućnosti i Zadra sa tribina je posmatralo 100 navijača. Mere zaštite od COVID-19 virusa su razlog ‘loše’ posete u Podgorici, na utakmici 8. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu.

Budućnost je opravdala ulogu favorita i slavila je sa ubedljivih 84:69. Izabranici Aleksandra Džikića su kontrolisali ritam utakmice i nisu dozvolili protivniku da ih ozbiljne ugrozi.

Najefikasniji pojedinac u redovima domaćeg tima bio je Vladimir Micov. Nekadašnji as Armanija iz Milana je završio utakmicu sa učinkom od 14 postignutih poena i dve uhvaćene lopte. Džejkob Vajli je ubacio 13 poena, a dodao je pet skokova i asistenciju.

Iskusni Džastin Karter je podsetio na najbolje dane. Amerikanac je postigao 15 poena, uz dva skoka i tri uspešna dodavanja. Srpski košarkaš, Aleksandar Bursać, imao je zapaženu ulogu u sastavu Zadra. Bivši igrač FMP-a je dodao 12 poena, uz skok i asistenciju.

Aktuelni vicešampion ABA lige igra na visokom nivou od starta sezone. Budućnost je ostvarila učinak od šest pobeda i dva poraza. Tim iz prestonice Crne Gore je oba puta poražen u Srbiji, od Crvene zvezde i Mege.

Košarkaši Zadra se nalaze u seriji loših rezultata. Ekipa iz Hrvatske je ostvarila samo jedan trijumf u ABA ligi ove sezone. Izabranici trenera Anzulovića su pred domaćim navijačima bili bolji od Borca iz Čačka. Taj meč je odigran 22. oktobra, u okviru 5. kola ABA lige.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter