2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VAZURA JE TROŠIO PARE IZ GRADSKOG FONDA: U pitanju je ogromna suma – zbog ovoga je podneta krivična prijava!

Objavljeno: 12.11.21 u 12:59

Otkriveni su detalji.

Više javno tužilaštvo je pre samo nekoliko dana podnelo krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Partiznana Miloša Vazure, zbog sumni da je novac iz Gradskog sekretarijata za sport i omladinu trošio nenamenski. Pored njega, krivična prijava je podneta protiv još 3 osobe, a među njima je i Branko Banović sportski direktor Biciklističkog kluba Partizan.

Vazura se sumnjiči za nenamensko trošenje novca iz gradskog budžeta. Postoje indicije da je on prijavljivao FK Partizan za pojedine projekte Sekretarijata za sport i omladinu. Vrednost jednog projekta procenjuje se na oko 10.000 evra. Uz pomoć osumnjičenih iz Sekretarijata koji se terete za zloupotrebu službenog položaja direktor crno-belih je dobijao novčana sredstva, koja su prebacivana na račun Biciklističkog kluba. Potom su pare podizane sa računa kako bi ih osumnjičeni podelili između sebe, saznao je Informer od izvora bliskih istrazi.

Milos Vazura
Fudbal-Super League Season 2020/2021
Proleter v Partizan
Novi Sad, 29.04.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Prema nezvaničnim informacijama, potrošena suma nije veća od 50.000 evra. Za ovo delo, zaprećena je ili novčana kazna, ili zatvorska do godinu dana. Nakon prve vesti o krivičnoj prijavi, Vazura je istakao da ne zna o čemu se radi, a potom se oglasio i njegov advokat Veljko Delibašić.

Miloš Vazura je nevin, a to ćemo i dokazati. Čekamo da dobijemo pismeno obrazloženje prijave i poziv na saslušanje od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Odmah ćemo se odazvati kako bi se što pre utvrdilo da moj klijent nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, istakao je Delibašić.

0
0

2 Komentara

    • e moja drzavo ovog juris za tricavih 50000 a pustas terzica koji je pokrao milione,njega u bajbok i ostale gance i staviti ne katanac nego katancinu na komsinicu dok nevrate ono sto su pokrali iz naroda a i onog sto je drpisao pare sa Kosova pa otvorio privatni kk limenke.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter