0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

‘TABELA NE OSLIKAVA REALNI KVALITET NEKIH EKIPA’: Brnović otvoreno o brojnim temama, njegovi klinci dominiraju ove sezone a ovo im je cilj!

Objavljeno: 12.11.21 u 09:48

Omladinci Partizana od starta nove sezone u Omladinskoj ligi Srbije beleže odlične rezultate pod vođstvom šefa stručnog štaba Nenada Brnovića.

Sa prilično izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu, tim se bori za prvo mesto na tabeli, a vreme koje igrači provode na reprezentativnoj pauzi iskoristili smo da sa trenerom Brnovićem razgovaramo o dosadašnjem toku prvenstva i postavljenim ciljevima.

Od početka sezone ekipa ne zna za poraz, imate 11 pobeda uz dve nerešene utakmice. Koliko je značajno što ove godine na raspolaganju imate velik broj igrača koji doprinose timu?

Jako je bitan širok roster igrača, daje više mogućnosti i varijanti u utakmicama. Mladi igrači ne mogu da odigraju u kontinuitetu celu polusezonu, zato je dobro imati kvalitetnu zamenu, a mi to imamo. Ove sezone na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača koji u svakom trenutku mogu da doprinesu igri tima – rekao je Brnović u intervjuu za klupski sajt.

Partizan je prvi na tabeli sa 35 poena, Zvezda druga sa 30, ali dve utakmice manje. Veliki je pritisak da se ni u jednoj utakmici ne ispuste bodovi?

– Liga je izjednačena i svako svakog može da iznenadi, tabela ne oslikava realni kvalitet nekih ekipa. Pritisak je sam po sebi prisutan jer radimo u Partizanu, ali to nam samo daje dodatni motiv da se ni u jednom trenutku ne opustimo i da uvek damo maksimum! To od početka tražimo od naših igrača, a oni moraju što pre da se naviknu i izbore sa tim pritiskom jer ih to svakako čeka u prvom timu.

Prvo mesto u Omladinskoj ligi nije važno samo zbog prestiža nego i zbog igranja omladinske Lige šampiona. Da li je to cilj ove sezone?

Svi bismo voleli da posle petnaest godina osvojimo titulu, ali glavni cilj je razigravanje igrača, da bismo ih obučili i pripremili za prvi tim. Dobro bi bilo da ovu sezonu završimo sa osvojenim prvim mestom jer bismo onda zaokružili i razvoj i takmičenje koji su prioritetni ciljevi za nas ove sezone.

Partizan je bio u odličnoj seriji i pre pobede u derbiju, a da li je ona dala dodatnu energiju ekipi?

– Sigurno je da nam je pobeda u derbiju dodatno podigla samopouzdanje, uvek je lepo pobediti Crvenu zvezdu, ali ključne su ,,male utakmice’’ da bismo osvojili titulu. U njima ne bismo smeli da ispuštamo bodove jer je liga izuzetno teška.

Poznato je da omladinska selekcija daje dosta igrača prvom timu. Ove godine su to Baždar i Milovanović, a Vanja Vlahović i Mihajlo Petković su među igračima licenciranim za evropske utakmice. Da li to može biti problem u borbi za titulu i kako se dogovarate sa Aleksandrom Stanojevićem?

– Moram da naglasim da imam odličnu saradnju sa trenerom Stanojevićem, sve je stvar dogovora. Znamo da je prioritet prvi tim, ali on je uvek spreman da nam izađe u susret i pošalje sve igrače koji su spremni u tom trenutku da bismo nastavili borbu za titulu. Čak i ako se desi da igrač koji nam je u tom trenutku potreban ostane u prvom timu, uvek imamo adekvatne zamene koje će nadomestiti njihov izostanak.

Igrači su sada na dvonedeljnoj reprezentativnoj pauzi, mnoge očekuju nastupi sa reprezentacijom. Koliko je teško vratiti ekipu u kolosek nakon ovih pauza, kada u tom periodu rade na drugačiji način sa drugim saigračima i stručnim štabom?

Znamo šta znači igranje za reprezentaciju svim igračima i koliko je to bitno za njih. Pratimo sve igrače koji su pozvani i njihovu minutažu, da bismo znali, po povratku u klub, kako da ih uvedemo u ritam i u zahteve naše igre. To ima više psihološki uticaj, nastojimo da razgovaramo sa njima po povratku kako bismo ih što pre vratili u naše redovne aktivnosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter