0
Domaći fudbal

Novak Simovic Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SUDIJA ZA JEDAN MEČ U SUPERLIGI ZARADI NEČIJU MESEČNU PLATU: Najmanje dobija 4. arbitar, u pitanju su sledeće cifre!

Objavljeno: 12.11.21 u 14:40

Sve utakmice se jednako vrednuju.

Svedoci smo da se nakon gotovo svakog kola u Superligi Srbije, a još češće u nižim ligama, klubovi oglašavaju saopštenjima u vezi sa suđenjem. U najjačoj domaćoj ligi, postoji 19 glavnih sudija, a njihova zarada je poprilično dobra.

Glavni sudija
Ostracanin Stanko
Pomocni sudija I
Beljin Goran
Pomocni sudija II
Djuricic Marko
Superliga Srbije Cukaricki – Proleter 22.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Naime, glavni sudija za jedan meč dobija 54.000 dinara, dok je taksa za pomoćnike po 32.000. Sa druge strane, četvrti sudija je dosta slabije plaćen, pa on od meča prihoduje 13.000 dinara. Što se tiče arbitra u VAR sobi, njegova zarada je 25.000, dok AVAR dobija 17.000 dinara.

Bitno je napomenuti da od ove sume, sudije uplaćuju 10 posto na račun FSS-a, za troškove usavršavanja i edukacije. Takođe, ista suma novca dobija se za utakmicu Crvena zvezdaPartizan, kao i za bilo koji drugi meč u okviru Superlige Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter