0
Košarka

Marina Maljkovic Reprezentacija Srbije Zene Women's Eurobasket, docek. Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 28.6.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MARINI MALJKOVIĆ ISTIČE UGOVOR: Nova era, nova selektorka!?

Objavljeno: 12.11.21 u 17:30

Još uvek ima vremena da razmisli.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Svetsko prvesntvo 2023. godine, a prvi protivnik biće Hrvatska u nedelju od 18 časova.

Marini Maljković ugovor sa reprezentacijom ističe 2022. godine, ali još uvek nije sigurna da li će nastaviti sa selektorski poslom ili ne.

„Nakon Olimpijskih igara i poslednje utakmice sa Francuskom, ja sam sama sa sobom donela odluku da ovaj novembar definitivno odradim i budem tu. Osetila sam potrebu, jer nisam navikla da budem dužna u životu. Jedini dug koji sam osetila je prema ovim mladim devojkama koje smo kao što znate okupljali u svakom momentu. Trudili smo se i kad treba i kad ne treba. Kad smo počeli da radimo sa njima 15.aprila bilo ih je 29. Svaki trenutak odmora koristila sam da radim sa mlađim igračicama. U novembru sam želela da ih okupim, da radim sa njima, vreme kad one treba da budu u prvom planu. Eto tu sam… Novi je tim. Ne znamo ništa, da budemo potpuno iskreni. Ono što je bitno je da one dobro rade, da imaju dobru radnu energiju… Dobro smo cele nedelje radili. Kapiten i igračice koje imaju više iskustva su ih sasvim fino uvele u priču koja je drugačija, jer su sada u prvom planu. Ipak sada treba da daju koševe, a letos su bile u drugom planu.“

Bilo kako bilo, Maljkovićeva će ići korak po korak, ukoliko ne bude išlo, raskid ugovora je uvek u opticaju.

„Akcenat je na ovome, da vidimo šta će biti na toj utakmici protiv Hrvatske. Ja nisam bitna, od njih sve zavisi. Od onoga što one budu pokazale, energije, želje… Onda ćemo sve to da se dogovorimo. Moja obaveza i odgovornost je bila da izadjem ovde kada je vrlo delikantna situacija, da odradim posao na najbolji mogući način, da okupim te devojke – da znaju da nisu ostavljene i napuštene. Već da neko prema njima ima isti odnos kao i prema nekim koje su bile mnogo veće zvezde bile u onom trenutku. Radili smo s njima na najbolji mogući način sedam dana, imale su svu moguću pažnju, pa sam i ja iskreno nestrpljiva da vidim kako će one da odigraju za Srbiju“ – izjavila je selektorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter