0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

ITALIJA PROPUSTILA PRILIKU DA REŠI PITANJE PLASMANA: Žoržinjo promašio penal za pobedu!

Objavljeno: 12.11.21 u 23:40

Fudbaleri Italije i Švajcarske remizirali su 1:1, u meču pretposlednjeg kola grupe C kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Aktuelni šampion Evrope je imao zicer na svom Olimpiku da praktično osigura plasman na Mundijal, ali ga nije iskoristio.

Najbolju šansu za pobedu propustio je Žoržinjo u 90. minutu, ali je promašio jedanaesterac – lopta je otišla visoko preko prečke.

Situacija u ovoj grupi biće poznata tek posle završne runde, u koju dve selekcije ulaze sa istim brojem bodova (15), s tim da izabranici Roberta Mančinija imaju bolju gol razliku (13:2 naspram 11:2).

U poslednjem kolu Italija gostuje Severnoj Irskoj, dok će Švajcarska dočekati Bugarsku.

„Sajdžije“ su bolje počele duel i šokirale domaćina, a strelac lepog gola bio je Vidmer u 11. minutu, na dodavanje Okafora.

Nije delovala Italija dobro u tim trenucima, ali je ipak preko Di Lorenca izjednačila u 36. minutu, nakon ne baš sjajnog istrčavanja Zomera.

„Azuri“ su pokušavali u drugom poluvremenu, a najbliži pogotku su bili u 90. minutu, kada je Žoržinjo promašio penal, koji je načinio Akanđi.

U okviru ove grupe, Severna Irska je pobedila Litvaniju 1:0, autogolom Satkusa u 18. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter