0
Fudbal

SRBIJA UNIŠTILA KATAR: Poker ‘orlova’ na ‘Marakani’ pred meč decenije u Lisabonu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.21 u 19:55

Fudbalska reprezentacija Srbije je u prijateljskom duelu savladala selekciju Katara – 4:0 (1:0).

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su odigrali sjajan meč, koji će im biti od koristi na polju samopouzdanja pred utakmicu sa Portugalijom koja je na programu u nedelju. To je meč od ogromnog značaja, pošto odlučuje ko će sa prvog mesta direktno u Katar i zbog toga je selektor Srbije promešao Karte, ali i uvideo čime raspolaže za taj duel. Srbija je tokom čitavog toka utakmice imala dešavanja na travnatom tepihu pod kotrolom, ali nije mogla do gola sve do finiša prvog poluvremena, a od tada je sve bilo lakše. U pravo vreme je Srbija postigla drugi, a onda i treći gol i rešila sve dileme. Vredno pomena je da je Vanja Milinković Savić odigrao prvi meč, a Saša Lukić postigao prvenac.

FOTO: STARSPORT

Srbija je zapretila već u 5. minutu preko Luke Jovića. Fudbaler madrdskog Reala je dobio loptu između dva štopera Katara, uposlio je Maksimovića koji je pogodio samo golmana gostiju.

Katar je sjajnu priliku imao u 23. minutu, kada je Aloez šutirao sa oko 11 metara. Ipak, na pravom mestu je bio Milinković Savić koji je sačuvao našu mrežu.

Pred kraj prvog dela igre, Srbija je mogla dosta ozbiljnije da ugrozi gol protivnika, ali su dva centaršuta bila prejaka. Poslednji napad u prvom delu igre, naša selekcija je krunisala pogotkom. Radonjić i Živković su odlično kombinovali, a nakon centaršuta golman gostiju je intervenisao, ali je na pravom mestu bio Saša Lukić.


(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

Na startu drugog dela, Piksi je promešao karate, Vlahović je ušao umesto Lukića i zaigrao u špicu uz Jovića, dok su na terenu bili i Račić, Terzić i Milinković Savić. Dodatno je ubrzala tempo Srbija u nastavku i to se isplatilo već u 51. minutu, kada je konačno Luka Jović uspeo da pronađe put do mreže. Sergej je napravio višak na desnom krilu i pronašao Jovića koji je slomio defanzivca Katara i lako pogodio mrežu. Jasno je bilo već tada u kom pravcu ide meč.


(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

Malobrojna publika na stadionu ‘Rajko Mitić’ nije još dugo čekala na novi gol, svega 120 sekundi. Radonjić je promešao odbranu Katara, pa odigrao dupli pas sa Sergejem, a onda na tacni poslužio Dušana Vlahovića, koji takve siutacije ne prašta.


(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

Nedugo posle toga Srbija je lako mogla da bude u prilici za još jedan gol, kada je Jović oboren u kaznenom prostoru Katara, iako je delovalo da je faul, sudije ipak nisu tako mislisle. U poslednjih pola sata pod opsadnom je bio gol gostiju, pokušavali su redom Vlahović, pa Račić i Radonjić, ali nisu mogli do gola.

U završnici utakmice, Kajafi je imao najbolju priliku za Katar, nakon centaršuta sa leve strane, ali se istakao Vanja Milinković Savić, koji je odbranio njegov udarac. Kazna je stigla u narednom napadu. Dušan Vlahović se našao u ulozi asistenta, odigrao je majstorski povratni pas za Sergeja Milinkoivća Savića, a fudbaler Lacija je postavio konačan rezultat meča.

(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

Nakon maestralne partije u Beogradu, ostaje da kažemo, srećno Orlovi u Lisabonu!

SRBIJA – KATAR 4:0 (1:0)

(Lukić 45+2, Jović 51, Vlahović 53, Milinković Savić 83)

Stadion: ‘Rajko Mitić’, Beograd

Sudija: Irfan Peljto (BiH)

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović, Pavlović (od 46. Terzić) – Radonjić, Grujić (od 63. Gudelj), Maksimović (od 46. Račić), Mladenović – Živković (od 46. Sergej Milinković Savić), Lukić (od 46. Vlahović) – Jović (od 77. Tadić).

KATAR (3-5-2): Alšib – Migel, Kuki, Salman – Mohamed (od 60. Alvari), Hatim (od 46. Asadela), Madibo (od 46. Butiaf), Albajati, Elamin – Ali, Muntari (od 46. Alaledin).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter