0
Fudbal

Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA EURO 2020 group B qualifying football match Portugal vs Serbia, at the Luz Stadium in Lisbon, Portugal, on March 25, 2019. (photo by: Starsportphoto.com©)

DRAMA U DABLINU: Pepe ‘zaradio’ isključenje, domaćinu poništen pogodak u 94. minutu!

Objavljeno: 11.11.21 u 22:47

Orlovima je potrebna pobeda za direktan plasman na Svetsko prvenstvo!

U okviru 7. kola grupne faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, selekcija Republike Irske je ugostila Portugal. Favorizovani gosti nisu uspeli da dođu do tri boda na teškom gostovanju u Dablinu. Utakmica na ‘Aviva‘ stadionu je završena najmanje popularnim rezultatom (0:0).

U grupi A se takmiči i reprezentacija Srbije. Orlovi su ostali drugoplasirani tim, bez obzira na remi u Dablinu. Portugal i Srbija su osvojili identičan broj bodova, ali izabranici selektora Santosa imaju bolju gol razliku.

Gosti su prvi put ozbiljnije zapretili u 14. minutu. Andre Silva se oslobodio čuvara i uputio je solidan udarac ka golu Irske. Portugal je od svega dobio samo korner, a domaći su brzo otklonili opasnost.

Irska je tokom prvih 45 minuta uputila pet udaraca ka golu Patrisija, dok je Portugal zapretio u šest navrata.

Situacija se u nastavku nije značajno menjala. Najbolju priliku za vođstvo propustio je Ronaldo. Kristijano se našao u odličnoj situaciji, ali bio je neprecizan u 67. minutu.

Iskusni Pepe je napravio veliku grešku! Defanzivac je neoprezno reagovao i zaradio je drugi žuti karton u 82. minutu igre. Portugal je do kraja meča morao da izdrži sa igračem manje u polju, ali domaći to nisu iskoristili.

Irska je uspela da dođe do prednosti u 94. minutu. Ipak, brzo je usledila reakcija glavnog arbitra i pogodak je poništen. Vil Kin je napravio faul napadu.

Ronaldo je propustio još jednu šansu da postane heroj večeri. Gavin Bazunu je zaustavio Kristijanov udarac u 5. minutu sudijske nadokande.

Odlučujuća borba za odlazak na Svetsko prvenstvo je na programu u nedelju! Portugal će u Lisabonu dokečati izabranike Dragana Stojkovića. Početak utakmice je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter