0
Evrokup

Head coach Zeljko Obradovic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PRVI PORAZ PARTIZANA OVE SEZONE: Andora slavila nakon velikog preokreta!

Objavljeno: 10.11.21 u 21:58

Završena je utakmica 4. kola Evrokupa!

Košarkaši Andore su na svom terenu ugostili Partizan. Domaćin je slavio rezultatom 61:60 i tako je naneo prvi poraz crno-belima ove sezone.

Izabranici Željka Obradovića su bili kvalitetniji rival tokom prvog poluvremena. Nakon nešto lošijeg starta i zaostatka od 6 poena u prvoj deonici, Partizan je preuzeo inicijativu. Crno-beli su napravili seriju 12:0 sredinom druge četvrtine i tokom većeg dela tog perioda su imali dvocifrenu prednost.

Domaći su u završnici deonice uspeli da ublaže prednost ekipe iz Beograda i na pauzu se otišlo pri rezultatu 24:32. Partizan je drugu četvrtinu u svoju korist rešio rezultatom 8:20.

Očekivalo se da će predstavnik Srbije nastaviti u istom ritmu, ali usledio je period igre u kome je Andora dominirala. Tim iz ACB lige se revanširao crno-belima i treću četvrtinu je završio sa ubedljivih 24:8.

Partizan je zaigrao bolje u odlučujućem periodu i uspeo je da uvede meč u neizvesnu završnicu. U Andori je viđena prava drama, ali domaćin je ipak slavio.

Publika je gledala jednu izuzetno tvrdu utakmicu. Ovo je utakmica na kojoj je Partizan postigao najmanji broj poena ove sezone.

Najefikasniji igrač u redovima domaće ekipe bio je Viktor Arteaga. Španac je utakmicu završio sa učinkom od 15 postignutih poena, četiri skoka i jednim uspešnim dodavanjem. Kodi Miler-Mekintajer je ostvario dabl-dabl učinak. Amerikanac je postigao 11 poena, a dodao je 10 skokova i dva uspešna dodavanja.

U timu Partizana istakao se Kevin Panter. Iskusni bek se ‘probudio’ u drugom poluvremenu i meč je završio sa 13 postignutih poena. Zek Ledej je dodao 12 poena i 10 skokova.

Crno-beli u narednom kolu dočekuju Lietkabelis, dok će Andora odmeriti snage sa Huventudom. Današnji rivali sada imaju po tri pobede i jedan poraz. Lokomotiva je jedina neporažena ekipe u grupi i nalazi se na vrhu tabele. Partizan je u ovom trenutku drugoplasirana ekipe u grupi A.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter