0
Evroliga

Dejan Radonjic Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga kosarka Beograd, Srbija 17.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘POČEO JE DA TRENIRA’: Radonjić doneo dobre vesti oko Vajta, pa progovorio o Markoviću – ‘Nije registrovan, videćemo’

Objavljeno: 10.11.21 u 19:55

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u četvrtak takmičenje u Evroligi, naredni protivnik je ekipa Asvela.

Meč 9.kola ABA lige igra se u četvrtak od 19 sati u hali ‘Aleksandar Nikolić’. Naredni rival crveno-belih je jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku takmičenja sa skorom od šest pobeda i dva poraza, dok su crveno-beli ostvarili tri pobede i pet poraza.

Istorijat duela ova dva tima je vrlo interesantan, ovo će biti peti meč dva kluba u elitnom takmičenju, trenutni skor je 2-2, a obe ekipe su do sada svoje pobede ostvarivale na gostujućem terenu.

Ekipa Crvene zvezde prethodne utakmice igrala je bez pomoći Erona Vajta i Nikole Ivanovića, ekipu je u ponedeljak uveče pojačao iskusni Stefan Marković. Ipak, tim koji će istrčati na duel sa ekipom iz Liona biće poznat neposredno pred početak utakmice.

Dejan Radonjic ULEB Euroleague Crvena Zvezda – Panathinaikos 4.11.2021. evroliga, Beograd,Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski kvalitetnu ekipa. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet koji ćemo morati da iskontrolišemo. Imaju igrače sa mnogo poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni… Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo koncentridani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo, rekao je Dejan Radonjić u najavi utakmice i potom dodao:

Stefan Marković nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti šta i kako dalje. Nikola Ivanović je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće, zaključio je Radonjić.

Luka Mitrovic Crvena Zvezda – Split, ABA liga, Regionalna Liga Septembar 24. 2021., Beograd, Srbija 24.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Krilni centra tima sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović je istakao da crveno-beli utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju.

– Dočekujemo meč u boljem raspoloženja nego onaj od pre sedam dana. Očekuje nas sjajan tim, koji je to dokazao partijama u Evroligi. Izvanredno popunjen, sa kombinacijom sjajnih strelaca i atletski dominantnih igrača. Kompletna, kvalitetna ekipa. Biće nam potrebno dobro izdanje da se nosimo sa njima, rekao je Mitrović, pa dodao:

– Jedno su očekivanja javnosti, a drugo ono šta radimo i za šta se spremamo. Uvek se naglašava da idemo meč po meč i za nas je svaki naredni najbitniji. Pogotovu protiv ekipe sa 6-2 skorom u Evroligi. Za nas je to veliki izazov da se odmerimo. Nadamo se atmosferi kao protiv Panatinaikosa i da ćemo biti na nivou koji će nam doneti dobar rezultat, dodao je Mitrović.

Podsetimo, nakon ove utakmice, Crvenu zvezdu očekuje večiti derbi sa Partizanom u sklopu ABA lige, koji je na programu u nedelju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter