0
Fudbal

DRAGAN STOJKOVIC PIKSI trener i STEFAN MITROVIC fudbaler Srbije na press konferenciji u SC FSS Stara Pazova, 10.11.2021. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Srbija

‘FIZIČKI U BEOGRADU, PSIHOLOŠKI U LISABONU’: Piksi veruje da Portugalci mogu da kiksnu pred duel sa Srbijom! (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.21 u 16:42

 

Selektor fudbalske reprezetnacije Srbije izneo je očekivanja pred dva meča državnog tima.

Orlovi će prvo snage odmeriti sa Katarom u četvrtak od 18 sati, a onda u nedelju u Lisabonu igrati meč odluke protiv Portugalije, od 20.45.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je istakao da je maksimalni fokus na meču u Lisabonu.

– Bližimo se kraju kvalifikacija, ostala je ova utakmica sa Katarom i meč u Portugaliji. Dve potpuno različite utakmice i po važnosti i po svemu. Ova sutrašnja utakmica protiv Katara je takmičarski nevažna, jer ne donosi nikakve bodove, ali mi želimo da nastavimo u ritmu u kojem smo i počeli kvalifikacije, da igramo lep fudbal i da pokušamo da pobedimo i da se na najbolji način pripremimo za meč u nedelju.

– Pošto nemamo pritisak što se tiče rezultata, naravno da ćemo povući pametne poteze što se tiče sastava i možda će šansu dobiti igrači koji nisu imali minutažu, možda to neće biti sastav kakav očekujete, ali moramo da se pripremimo najbolje za ono što nam je najbitnije. Luka Jović će igrati, da li će početi ili ući, videćemo, ali će sigurno biti na terenu. I da pojasnim, mi nemamo rezervni tim, naš tim su svi igrači koji su na okupu, a na meni je da odlučim kako ćemo izaći. Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već na igrače koji sa svojom odgovornošću mogu da igraju za svoju reprezantaciju, istakao je selektor, koji je potvrdio da Lazović i Đuričić neće biti na raspolaganju ekipi.

DRAGAN STOJKOVIC PIKSI trener i STEFAN MITROVIC fudbaler Srbije na press konferenciji u SC FSS
Stara Pazova, 10.11.2021.
foto: Nebojsa Parausic
Fudbal, Srbija

– Tako je, nažalost moram da potvrdim tu informaciju, oni su juče napustili naš kamp, radi se o povredama koje ne mogu da se saniraju do nedelje, odluka je takva kakva je i mnogo mi je žao zbog toga.

Upitan je selektor može li Ristić da uskoči kao zamena na desnom boku umesto povređenih Lazovića i Đuričića.

– Ristić to nikada u životu nije igrao, on verovatno može da odigra, svi će odigrati ono što im budem rekao, ali u kom kvalitetu i intenzitetu, to je pitanje. Ali generalno moj posao je da pronađem rešenje i ja ću ga pronaći. Što se ostatka tima tiče i njihovog stanja, sve je ok, atmosfera je odlična među igračima, uživaju na treningu, pripremaju se onako kao i do sada, ništa manje i više. Što se zdravstvenog stanja tiče, mogu reći da je sve u redu.

VIDEO:YouTube/Fudbalski savez Srbije

Pred duel u Lisabonu, Portugal će gostovati Irskoj.

– Šta očekujem, kada bi moglo Irska da dobije, to bi bilo idealno. Sva tri rezultata su u opticaju, očekujem da pogledamo utakmicu, šta drugo da radimo kada se vratimo posle Katara, šta bi radili drugo, a da ne gledamo tu utakmicu. Ne očekujem ništa specijalno, nama smo mi najvažniji, ime protivnika ne menja naš odnos prema dresu, igri i odgovornosti. Ali generalno za kraj u svakom slučaju mi jesmo u fizičkom smislu u Beogradu, ali psihološki smo u Lisabonu, od toga ne možemo da pobegnemo, važno je da Srbija sutra odigra na pravi način utakmicu, da to bude jedan dobar trening, daleko od toga da želimo da potcenimo Katar, ali svakako želimo da završimo što se zdravstvenih stvari tiče onako kako treba, da se niko ne povredi i da svi budu na raspolaganju za meč odluke u Lisabonu, zaključio je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter