7
Domaći fudbal

Aleksandar Stanojevic, tribina, navijaci Septembar 28. 2021., Beograd, Srbija 28.9.2021. foto: Pedja Milosavljevic

‘ZVEZDA NE ŽELI REGULARNU LIGU!’: Aleksandar Stanojević zagrmeo kao nikad pre – ‘Ponovo hoće penale van kaznenog!’

Objavljeno: 09.11.21 u 18:50

Oštra reakcija trenera FK Partizan.

Aleksadnar Stanojević je u intervjuu za ‘Telegraf’ govorio o dešavanjima u Superligi, večitom rivalu i suđenju. Povod za ovo njegovo obraćanje su poslednje reakcije sa druge strane Topčiderskog brda.

– Želim prvo da istaknem da se grozim zbog toga što moram u ovom momentu i na ovaj način da se obratim pred jedan od najvažnijih mečeva reprezentacije Srbije u poslednjih nekoliko godina. Ipak, ne mogu da ostanem nem na izrečeno, iako nije moj manir da lično komentarišem izjave direktora. Pričam samo o struci, no, vidim da su nas iz Zvezde direktno prozvali, nas koji smo igrali i izvojevali pobede u prethodnom periodu. Komentariše se suđenje, neke situacije i želim da postavim pitanje ljudima iz struke u celoj našoj ligi: da li postoji neka situacija, meč u kome je neki od klubova bio oštećen protiv Partizana?! Da je nešto bilo neregularno, da li je neko zakinut i da li smo neki meč dobili na nepošten način? Neka mi odgovore ljudi iz struke, ne želim da pričam sa ljudima na funkcijama. Da li možda neki gol nije bio regularan, da li je dosuđen penal koji nije postojao?! Isto sam pričao i tokom prošle sezone kada je Partizan bio u minusu osam bodova. Nisam komentarisao, jer sam smatrao da stvari idu u dobrom pravcu, rekao je Stanojević pa dodao:

– Da li smo komentarisali VAR i prekršaj nad Igorom Vujačićem u derbiju, pre gola rivala?! Nismo komentarisali, niti se oglašavali. Jesmo li se oglasili kada je izostala reakcija VAR-a i nije dosuđen u 90. minutu jedanaesterac za goste u meču C. zvezda – Napredak, koji je onda završen rezultatom 1:0? Nismo! Zašto? Zato što smatramo da je takmičenje regularno i da sve ide u dobrom smeru i ne vidim zašto sada njima to ne odgovara, zašto im smeta VAR. Zar žele da se vrate u situacije kada su im penali svirani van 16 metara, kada su u pet godina izgubili pet mečeva?! Da li je to normalno i moguće? Koja je to demonstracija sile, počinje li to opet da radi Zvezdina mašinerija?! Hoće opet da pokazuju mišiće i moć, kakve su to izjave sa njihove strane da će sve uraditi na terenu i van terena? Je li to normalno da jedan klub saopšti da će sve uraditi van terena da se rezultat napravi?! To nije normalno, to je zastrašivanje.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Vratio se Stanojević i nekoliko meseci unazad i podsetio na obećanje vezano za regularnost takmičenja.

– Kada je počelo prvenstvo obećano je da će sve biti regularno i rečeno da će srpski fudbal biti drugačije i ja vidim te pozitivne promene. Imamo sada VAR, nema više te tenzije, niti smo je mi nekog momenta dizali, a možda smo mogli u nekim situacijama. Nismo se ipak oglasili, jer smatramo da je sve regularno i da sve ide u pravom sportskom duhu. Možda to Zvezdi ne odgovara! Videli ste, igrali smo nerešeno sa Proleterom – nema problema. Novosađani su muški odradili meč, taktičko-tehnički besprekorno, pružili smo ruku i ne tražimo nikakve razloge za remi ni u čemu, pošto smatramo da fudbal treba da ide u pozitivnom smeru. Diže se potom neka tenzija, pali se Zvezdina mašinerija, pričaju se neke stvari. E, to nećemo da dozvolimo, ne može. Izgubiš pet utakmica u pet godina, ta demonstracija sile…

0
0
7 Komentara
  1. Ovaj trener kao da ima 12 godina,Ovako se „balavci“prepiru međusobno.Čoveku stvarno nešto fali.Ima li on lekarsko uverenje za rad sa omladinom?

    0
    0
    Odgovori
  2. Stanojeviću sve sto radi Zvezda tebi smeta. Nemozes ti da budeš i trener Partizana a da gledaš sta radi Zvezda. A u isto vreme kritikujes sudije FS Srbije jer tebi neke stvari izmicu kontroli. Ti si veća placi p*c*a od Save Milosevica. Daj saberi se nemozes tako sa Zvezdom ona je šampion Evrope i sveta.
    Kad ti budes osvojio te dve titule onda skidamo kapu Al to ti sa takvim ponašanjem dobićeš korpu od tvog kluba. Aleksandre rezultati se traže od tebe da pobeđuje sve u šampionatu a ne da lijes suze kao Slon Zasto Zvezda ovo zasto Zvezda ono.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter