0
Domaći fudbal

goalkeeper Nikola Petric (L) save the goal from the penalty of Ricardo Gomes (R) Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Proleter Beograd, 07.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

NIKOLA PETRIĆ ZA HOTSPORT: ‘Pokazali smo da imamo jak karakter, imao sam sreće da je Natho napustio igru’

Objavljeno: 08.11.21 u 11:58

Fudbaleri Proletera uspeli su da stanu na put moćnom Partizanu.

Izabranici Aleksandra Stanojevića ugostili su juče ekipu Proletera na svom stadionu, u okviru 16. kola Superlige Srbije. Meč je završen bez pobednika, pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 0:0.

Jedan od najzaslužnijih za ‘veliki bod’ Novosađana bio je sjajni čuvar mreže Nikola Petrić, koji je odbranio penal Rikardu Gomešu.

Dan nakon utakmice, Petrić je govorio za HotSport.

Herojska partija na stadionu Partizana i bod za Proleter, kako si zadovoljan?

NP: Mnogo sam srecan sto smo uzeli istoriski bod za naš klub, ovo je prvi skalp večitima, pomogao sam ekipi da dođe do velikog boda na JNA. Isto tako svi momci na terenu su izginuli i pokazali da naša ekipa ima veliki karakter i za velike utakmice.

Nerealno zvuči, ali vi ste prvi tim ove sezone koji je Partizanu uzeo bod, pored Crvene zvezde. Veliki uspeh!

NP: Baš tako, kao što sam rekao ova generacija ulazi u istoriju našeg kluba, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, i da će nam ovaj bod dati vetar u leđa za budućnost.

goalkeeper Nikola Petric
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Proleter
Beograd, 07.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U svom stilu ‘zaključao’ si gol Proletera. Verujem da su čestitke stizale sa svih strana?!

NP: Jesam, primio baš dosta poruka od juče, kao nikada do sada, drago mi je da je tako .

Fenomenalno si pročitao Rikarda i po dosta teškoj magli odbranio jako bitan penal. Kako si zadovoljan svojom partijom?

NP: Velike zasluge ima i moj trener golmana Vojislav Vukić za to, skautiramo svakog igrača, ne samo kod penala već i kod svake situacije, puno mi pomaže ove sezone i hvala mu na tome. Mislim da nema čoveka u našem klubu koji posle sinoćne utakmice neće biti prezadovoljan.

Da li te je malo i sreća poslužila, jer je nekoliko minuta ranije teren napustio Natho, koji je u Partizanu realizovao 18 od 18 kaznenih udaraca?

NP: Pričali smo i o Nathu ako bude izvodio, ali njemu je jako teško odbraniti penal, pošto on gleda u golmana do poslednjeg trenutka. Isto tako kada sam prošli put odbranio penal Holenderu, namestilo mi se da Natho napusti igru pre toga, sada se opet to ponovilo, imao sam sreće – zaključio je Petrić u razgovoru za HotSport.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter