0
Košarka

FOTO: FIBA

DURENT, HARDEN I IRVING ĆE ZAIGRATI U ZAGREBU: Bio bi to pravi spektakl, povod je legendarni Dražen Petrović!

Objavljeno: 08.11.21 u 14:08

Navijači bi bili oduševljeni.

Jedan od najboljih timova u NBA ligi Bruklin Netsi, mogli bi da odigraju utakmicu u Zagrebu, povodom 30-godišnjice smrti legendarnog Dražena Petrovića. Iako ovo sada zvuči kao bajka, majka tragično stradalog košarkaša Biserka Petrović, u ime fondacije Dražen Petrović, pregovara sa najkvalitetnijom košarkaškom ligom na svetu.

S njima pregovaramo. Moram do Njujorka, do sedišta NBA, oni nisu kao mi, da u dva dana napravite, nego traže sve temeljno. Nadam se da ćemo uspeti, istakla je ona u razgovoru za HRT.

Dug je put do konačne realizacije ovog plana, ali je prvi kontakt uspostavljen. Biserka Petrović takođe navodi da će NBA ligi prepustiti i da odredi termin koji im odgovara.

Ne zna se još. Mi ćemo prepustiti njima jer nije lako, sve zavisi od korone. Ne bismo hteli da vežemo rođendan (22. oktobar) i godišnjicu (7. jun), nego kad njima odgovara. Ali za 30. godišnjicu se mora napraviti nešto veliko. Još vam ovog časa ne mogu reći, ali radi se na tome, zaključila je gospođa Petrović.

Dražen Petrović je u svojoj karijeri nastupao za Šibenku, Cibonu, Real Madrid, Portland i Netse. Jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. u Denkendorfu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter