0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2019-2020 Crvena Zvezda v Cibona (Zagreb) Roko Prkacin Beograd, 20.01.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

CIBOSI DEKLASIRALI KRKU: Prkačin predvodio ekipu do ubedljivog trijumfa!

Objavljeno: 08.11.21 u 19:58

Završen je duel u dvorani ‘Dražen Petrović’!

U ponedeljak je kompletirano 7. kolo najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu. Cibona je u prestonici Hrvatske dočekala Krku. Gosti iz Novog Mesta nisu uspeli da se suprotstave raspoloženom domaćinu i Cibona je Krki nanela jedan od najtežih poraza u međusobnim susretima. Utakmica u dvorani ‘Dražen Petrović‘ je završena rezultatom 90:52.

Izabranici Vladimira Jovanovića su kontrolisali igru od samog početka meča. Popularni Cibosi su nametnuli svoj ritam, a odgovora sa druge strane terena nije bilo. Hrvatski predstavnik je već nakon prve četvrtine imao 14 poena prednosti. Nastavili su domaći istim tempom i prednost je neprestano rasla. Posle 20 minuta igre, na semaforu je pisalo 52:28 i ekipe su otišle na veliku pauzu.

Publika je sa tribina posmatrala istu ‘sliku’ tokom drugog poluvremena. Gosti su pružili za nijansu snažniji otpor, ali to nije bilo dovoljno ni da se ublaži poraz.

Zagrepčane je do pobede predvodio Roko Prkačin. Mlada nada, ali i lider Cibone, završio je utakmicu sa učinkom od 14 postignutih poena, četiri uhvaćene lopte i jednom asistencijom. Zapaženu ulogu u redovima ekipe Vladimira Jovanovića, imao je Toni Nakić. Hrvat je postigao 11 poena, a doprineo je i sa dva skoka i jednim uspešnim dodavanjem. Rojvers je imao identičan poenterski učinak kao Nakić, a dodao je i četiri skoka. Dvocifreni učinak su zabeležili još Gnjidić i Vranković sa po 10 poena.

Templ Gibs je bio ‘svetla tačka’ ekipe iz Novog Mesta. Amerikanac je postigao 15 poena, uz tri skoka i tri asistencije. Iskusni Rok Stipčević je ubacio devet poena.

Cibona 14. novembra dolazi u Čačak, gde će odmeriti snage sa ekipom Borca. Krka u narednom kolu ponovo gostuje u Hrvatskoj. Ovog puta će ‘ukrstiti koplja’ sa Splitom, koji se nalazi na začelju tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter