0
Domaći fudbal

Superliga Srbije, Vojvodina - Crvena Zvezda 7.11.2021. Novi Sad, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELIKI PREOKRET U NOVOM SADU: Tri boda za izabranike Dejana Stankovića! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.21 u 18:47

Pavkov i Dragović obradovali gostujuće navijače!

Fudbaleri Vojvodine su na stadionu ‘Karađorđe‘ dočekali ekipu aktuelnog šampiona Srbije. Crvena zvezda je napravila veliki preorket i slavila je rezultatom 1:2.

U Novom Sadu je viđen sjajan sportski ambijent. Veliki broj navijača obe ekipe i odlična atmosfera na tribinama su dodatno ukarsili derbi 16. kola Superlige.

Superliga Srbije, Vojvodina – Crvena Zvezda 7.11.2021. Novi Sad, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvo ozbiljniju priliku Zvezda je stvorila u 20. minutu. Nakon odlične akcije i centaršuta sa desne strane terena, lopta se odbila do Mirka Ivanića. Vezista se namestio, ali je loše zahvatio loptu koja je završila pored stative.

Samo minut kasnije zapretio je Pavkov. Domaći su reagovali i Zvezda je izborila samo korner, posle kojeg nije značajnije ugrozila gol rivala.

Vojvodina je propustila dve ozbiljne prilike u periodu od 23. do 27. minuta. Oba puta je u centru pažnje bio napadač Momčilo Mrkaić.

Uspeli su domaći da dođu do prednosti! Nakon velike gužve u kaznenom prostoru i udarca jednog od domaćih igrača, lopta je pogodila Dragovića i završila je iza leđa Milana Borjana.

Ritam utakmice je bio odličan. Publika je posmatrala ofanzivnu igru i napade na obe strane terena. Katai u 35. minutu uputio opasan udarac, ali nije bioc dovoljno precizan.

U 45. minutu su gosti ponovo zapretili. Stanić je šutirao, a lopta je pogodila stativu.

FOTO: TV Arena Sport/ printscreen

Milan Pavkov je zaslužan za veliko slavlje gostujućih navijača u 49. minutu. Napadač je savladao golmana Simića, nakon centaršuta Aleksandra Kataija. Ipak, nakon rekacije iz VAR sobe, pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se Pavkov našao.

Brzo je Zvezda uspela da izjednači rezultat, bez obzira na poništen gol. Samo četiri minuta kasnije, asistenciju Petra Stanića iskoristio je Milan Pavkov. Golgeter je ponovo bio dominantan u skoku i zatresao je mrežu Vojvodine.

Stara dama‘ je primila snažan udarac u 62. minutu. Aleksandar Dragović je postigao pogodak i iskupio se za autogol u prvom poluvremenu. Bio je to treći pogodak reprezentativca Austrije u dresu Crvene zvezde.

Pokušala je Vojvodina da izbori makar bod na svom stadionu, ali gosti su u nastavku dominirali na terenu. Najbolju priliku za domaću ekipu imao je Veljko Simić. Nekadašnji vezista Zemuna je napravio odličan prodor i uputio je snažan udarac ka golu Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže je uspeo da zaustavi Simićev pokušaj.

Izabranici Dejana Stankovića su stvorili veliki broj prilika u drugom delu igre. Filipo Falko se izdvojio sa nekoliko odličnih poteza, a Italijan je mogao da se upiše u strelce nakon šanse u 86. minutu.

Crveno-beli će 20.novembra ugostiti Mladost iz Lučana, a pre toga ih očekuje duel sa Inđijom u okviru Kupa Srbije. Vojvodina odmah nakon reprezentativne pauze dolazi u Beograd, gde će odmeriti snage sa Partizanom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter