0
AdmiralBet ABA Liga

ABA liga, Partizan - FMP 6.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ: ‘Reagovao sam na treningu i rekao Muru da se izvini ljudima iz FMP-a. Uvek sam želeo da se ponašam korektno’

Objavljeno: 06.11.21 u 22:18

Partizan nastavio pobednički niz!

Košarkaši Partizana su ostvarili sedmu pobedu na isto toliko odigranih utakmica u ABA ligi. Izabranici Željka Obradovića su savladali FMP, a utakmica u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ je završena rezultatom 74:69.

Po završetku utakmice, za medije je govorio Željko Obradović. Čuveni trener se dotakao spora na relaciji Dalas Mur – FMP. Kako je i sam Obradović istakao, nesporazum je ubrzo rešen, a obe strane su sportski reagovale.

-Jutros sam reagovao na treningu, razgovarao sam sa Murom. Ukazao sam mu da ljudima iz FMP-a smeta njegova izjava. Rekao sam da treba da ode da se izvini, ali mi je on rekao da je već juče tokom dana razgovarao sa ljudima iz FMP-a. Otišao sam do ljudi iz Železnika da proverim da li ima problema, rekli su da je sve korektno. Pitao sam da li treba svi da izađemo zajedno, rekli su mi da ne treba, da je sve fer i korektno. Rekao sam da možemo i nas dvojica kolega zajedno da izađemo na meč, on je sjajan momak.

Tokom prve četvrtine, sa tribina se čulo pogrdno skandiranje navijača Partizana na račun Vesne Čović. Obradović je džentlmenski brzo reagovao i pokušao je da spreči takvo ponašanje.

-To su pitanja na koja nemam odgovor, nadam se da ste videli moju reakciju. Nemam šta da pričam o tome. Rekao sam kada sam se vratio posle dosta vremena da radim kakav će biti način na koji se ponašam, da ću pokušati da utičem na stručni štab, igrače i navijače. Ja sam uvek želeo da se ponašam korektno… Ne čitam portale, ne volim to da radim, tako da sam bio iznenađen kada sam pročitao neku izjavu Mura. Inače gledam samo rezultate utakmice i statistiku, šta urade naši u NBA ligi, neki protivnici budući, tu se završava moje interesovanje za vesti na portalima – rekao je legendarni stručnjak.

Trener Partizana se zatim osvrnuo na analizu utakmice.

-Prvo mislim da smo za razliku od pre par dana otvorili utakmicu na bolji nacin, igrali smo prilično dobro do pet minuta pred kraj utakmice. Igrači treba da shvate da pri pozitivnom rezultatu, kada protivnici igraju sa udvajanjem, mora da se bude agresivan, a mi nismo tad bili. Zaustavljali smo se i zato imali loš procenat za tri. Čestitam momcima na pobedi. Prvo idemo u Andoru, zanimljiva sedmica, pa potom imamo meć protiv Zvezde – rekao je Obradović..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter