0
AdmiralBet ABA Liga

ABA liga, Partizan - FMP 6.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ: Snažan otpor FMP-a nedovljan za preoket u ‘Pioniru’! (FOTO)

Objavljeno: 06.11.21 u 21:08

Ledej i Avramović predvodili crno-bele!

Košarkaši Partizana su ostvarili sedmu pobedu na isto toliko odigranih utakmica u ABA ligi. Izabranici Željka Obradovića su savladali FMP,  a utakmica u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ je završena rezultatom 74:69.

Crno-beli su u jednom trenutku imali čak 16 poena prednosti i izgledalo je da će rutinski privesti meč kraju, a onda je  usledila odlična igra gostujućeg tima. FMP je pružio izuzetno snažan otpor i publika je gledala zanimljivu završnicu u Beogradu.

Na nešto više od 90 sekundi do kraja, mladi Vujičić je promašio zicer i propustio priliku da smanji  zaostatak  FMP-a na samo tri poena.

Partizan je odigrao iskusno u finišu meča i crno-beli su nastavili sjajan pobednički niz.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Zek Ledej. Iskusni krilni centar je utakmicu završio sa učinkom od 18 postignutih poena, sedam skokova i dva uspešna dodavanja. Pratio ga je Aleksa Avramović sa 15 poena, tri uhvaćene lopte i četiri asistencije. Nekadašnji organizator igre Unikahe je bio na visini zadatka na obe strane terena. Avramović je igrao odličnu odbranu tokom celog meča.

Zanimljivo je da je Kevin Panter meč završio bez postignutog poena. Lider Partizana nije uspeo da se upiše u strelce, a pobedi domaćih je doprineo sa jednim skokom i tri asistencije.

ABA liga, Partizan – FMP 6.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fenomenalnu partiju je odigrao Ebuka Izundu. Snažni centar je postigao 20 poena, a na to je dodao čak devet skokova. Košarkaš sa sjajnim fizičkim predispozicijama je pravio velike probleme domaćinu. Zapaženu ulogu u ekipi FMP-a imalii su Nevels sa 15 i Džons sa 14 postignutih poena.

Crno-bele u narednom kolu očekuje ‘večiti derbi’. Partizan će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom. Domaćin utakmice biće aktuelni šampion ABA lige. FMP će 12. novembra dočekati Studentski Centar iz Podgorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter