0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘PANTERI’ SPREMNI ZA MEGDAN SA PARTIZANOM: Trener FMP-a oprezan pred utakmicu sa crno-belima, zna od koga preti najveća opasnost!

Objavljeno: 06.11.21 u 13:07

Košarkaši FMP-a ostvarili su pet uzastopnih pobeda u oktobru. Najoptimističnije prognoze su nadmašene i FMP se nalazi na deobi druge pozicije AdmiralBet ABA lige.

Serija velikih pobeda omogućila je Panterima da o narednom rivalu razmišljaju rasterećeno. Daleko od toga da FMP nema svoje ambicije i da će želeti protiv favorita kakav je Partizan Nis pokažu hrabu igru kakva ih je odlikovala u dosadašnjem toku sezone. Ipak, rezultatski imperativ koji je možda postojao u prethodnim kolima, sada neće predstavljati teret.

Utakmica je na programu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ u subotu od 19 časova pred Partizanovom publikom. Trener Nenad Stefanović je govorio uoči gostovanja prvoplasiranom timu na tabeli:

Već sam rekao nakon prethodne utakmice i pobede nad Zadrom da će ovo za nas biti najlakša utakmica. To sam rekao u kontekstu da smo iza sebe imali dve ili tri utakmice gde smo morali da pobedimo, a da sada tu vrstu pritiska definitivno nećemo imati. Rezultatski imperativ nećemo imati jer igramo protiv ekipe koja je dominantna u dosadašnjem delu prvenstva i u Evrokupu, a naročito u ABA ligi gde su na domaćem terenu u svakoj utakmici pokazali silu. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, sa veoma kvalitetnim igračima – Panterom i Ledejom koji u svakom momentu individualnim kvalitetom mogu da prelome utakmicu. Sa te strane, za našu mladu ekipu je to najveći izazov do sada i što se tiče protivnika, ali i što se tiče popunjenosti tribina. Radujemo se utakmici, želimo da uživamo jer smo svojim igrama zaslužili tu priliku. Stanje na tabeli je takvo da je Partizan prvi, a mi na deobi druge pozicije zahvaljujući možda i nekim neočekivanim pobedama. Želimo da damo svoj maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na Partizan – istakao je Stefanović.

Prvotimac FMP-a Dimitrije Nikolić je izneo svoja očekivanja:

– Prošle nedelje smo uspeli da prevaziđemo zdravstvene probleme i dobijemo još jednu utakmicu u nizu. Sledi nam gostovanje protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Pokazali su u dosadašnjem toku sezone veliki kvalitet i nemaju poraz ni u jednoj zvaničnoj utakmici. Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. Igraćemo bez pritiska, spremamo se kao za bilo koju drugu utakmicu i nadamo se što boljem rezultatu – istakao je centar FMP-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter