0
Tenis

Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NEZAUSTAVLJIVI NOVAK: Slavio protiv Poljaka posle preokreta i obezbedio prvo mesto!

Objavljeno: 06.11.21 u 16:45

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje 54. finale Mastersa, ali i osigurao prvo mesto na kraju godine.

On je u Parizu savladao Poljaka Huberta Hurkača posle preokreta – 3:6, 6:0, 7:6.

Đoković je u finalu ti je jedino što se pamti nakon dramatičnog meča u polufinalu! Uz to, Novak će do kraja godine ostati prvi teniser na ATP listi i tako sedmi put sezonu zavšiti kao najbolji teniser planete. Srušen je još jedan rekord, a u sutrašnjem finalu bi mogao da pojuri i rekordnu 37. masters titulu

On je tako na večnoj listi prestigao Pita Samprasa, koji je najbolji na svetu bio od 1993. do 1998. godine.

Prvi set pripao je Poljaku jer je uspeo da uzme brejk Novaku i dobije ga sa 6:3. Videlo se da je Novak besan i da želi da napravi promenu u igri i to je uradio u drugom setu. Demolirao je Hurkača sa 6:0 i tako brzo izjednačio rezultat.

Publika je željno isčekivala teći set, a on je doneo neizvesnost i dramu koja je još više pojačala utisak meča.

Srpski teniser prvi je napravio brejk, dobio je i publiku u Bersiju na svojoj strani i poveo sa 3:1. Usledila je reakcija poljskog bombardera koji je već u narednom Đokovićevom servis gemu napravio brejk i vratio se u treći set.

Prava drama usledila je u finišu seta. Novak nije iskoristio meč loptu na servisu Huberta Hurkača, Poljak se sjajnim servisima odbranio i odveo meč u taj-brejk. Đoković je prvi izgubio svoj servis, ali je već u narednom poenu uzvratio. Prvu Đoković meč lopt Nole nije iskoristio, zato sledeću jeste!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter