0
Fudbal

(201105) -- BELGRADE (SERBIA), Nov. 5, 2020 (Xinhua) -- Crvena Zvezda's assistant coach Nebojsa Milosevic gestures during UEFA Europa League group L football match between Crvena Zvezda and Gent in Belgrade, Serbia on Nov. 5, 2020. Crvena Zvezda won 2-1 (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

NEBOJŠA MILOŠEVIĆ: „Te stvari se dešavaju“! (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.21 u 08:12

Pomoćnik Dejana Stankovića izneo je utiske nakon poraza od Midtjilenda. 

Član stručnog štaba Crvene zvezde Nebojša Milošević nije bio škrt na rečima posle veoma loše utakmice njegovog tima.

„Rana faza meča, situacija koja je pripremana i koja nije neočekivana. Radili smo dosta, znamo vrline i kvalitete protivnika i oni su baš u brzini i napadu. Bila je to standardna situacija koja je dosta pripremana i prosto nije smelo tako da se odreaguje na tu direktnu loptu,  da dođemo u situaciju da iz jednog pasa dođu praktično do gol šanse.  Naravno da je to direktno uticalo na kompletan tok meča. Pre toga je Katai dobio žuti karton, što odmah utiče na način igre i tima i tog igrača. U desetom minutu već ostajemo sa igračem manje na terenu protiv ekipe koja ima taj brzinski kvalitet u tranziciji, osvajanju prostora i dubine i onda sve to ide u jednom drugom pravcu. Ono što je bilo u nekoj osnovnoj varijanti pripremano za ovu utakmicu pada u vodu, odneke formacije i situacija na terenu, kako izaći u pritisak, kako braniti, kako mi da nametnemo neke svoje adute, tako da naravno da to direktno utiče na rezultat i kompletan tok samog meča. Mislim da su igrači do poslednje sekunde učinili sve što su mogli kako bi ugrozili protivnički gol, imali smo te neke sitacije iz prekida koje smo naravno čekali i priželjkivali. Pankov je imao jednu odličnu situaciju kada nije pogodio glavom, kao i Dragović čiji je udarac prošao neposredno pored stative, uz sav taj konstantan rizik koji smo morali da reuzimanoi da na velikom prostoru ostanemo sa zaista jako brzim protivničkim igračima. Nažalost nismo uspeli da postignemo gol i da bar uđemo u egal u meču. Momci su do poslednjeg trenutka dali sve od sebe i sve učinili što je do njih da pozitivno rešimo ovaj meč. Ovako posle četiri utakmice imamo sedam bodova, još šest bodova je u opticaju, dve utakmice, još uvek je sve u našim rukama. Ubeđen sam, uvereni smo svi da ćemo realizovati naš cilj, a to je proleće u Evropi. U naredne dve utakmice, kao i do sada svi će učiniti sve da realizujemo taj cilj, ne sumnjam da će tako i biti“ – počeo je Milošević.

Nije mogao da zaobiđe crveno karton u ranoj fazi meča za Miloša Degeneka. 

„Nisam video Degeneka posle utakmice, on je profesionalac, te stvare se dešavaju. Ima tu nekih lančanih reakcija oko te situacije. U svakom slučaju u ranoj fazi utakmice, na ovom nivou, kada je ovako kvalitetan protivnik, naravno sa iskustvom iz prvog meča svakako nedopustivo da se desi na ovom nivou, ali desilo se“ – nastavio je član stručnog štaba.

Ništa nije išlo na ruku izabranicima Dejana Stankovića, te se tako tim susretao sa mnogo problema tokom meča.

„Svakako da je prvi žuti karton uticao na adaptaciju i kriterijum suđenja. Težak teren, voda, na nekim delovima lopta ubrzava, na nekim delovima staje, onda to povećava rizik. Prvo poluvreme smo završili sa tri žuta kartona Katai, Ben i Pavkov sva tri ofanzivna igrača, ali i sa igračem manje. Kad hoćete pozitivan rezultat to je konstantan rizik,  šef stručnog štaba je sa izmenama pokušao da neutrališe oređene probleme koje smo imali u smislu prostora, kontrole prostora, da sačekamo neku situaciju iz koje bismo mogli da stignemo da pogotka. Gol koji smo primili je praktično iz odbitka. Nažalost ovo veče nije mnogo toga išlo, ali je prvi utisak da u smislu voljnog momenta, želje, htenja, odnosa na terenu svi igrači u crveno-belom dresu su dali sve od sebe“ – zaključio je Nebojša Milošević. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezda TV (@zvezda_tv_)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter