0
Evroliga

Luka Mitrovic Crvena Zvezda - Split, ABA liga, Regionalna Liga Septembar 24. 2021., Beograd, Srbija 24.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KOD NJEGA NEMA EUFORIJE: Mitrović ‘spušta loptu’ nakon demoliranja Panatinaikosa – ‘Nema vremena za padanje u trans’

Objavljeno: 05.11.21 u 23:56

Izabranici Dejana Radonjića sinoć su odigrali najbolju utakmicu od početka sezone.

Uz ogromnu pomoć navijača sa tribina, košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć Panatinaikos ubedljivim razultatom 81:48, i na taj način zalečili rane posle četiri vezana poraza u elitnom takmičenju.

Zadovoljstvo ne krije i krilni košarkaš crveno-belih, Luka Mitrović.

Da stavimo te neke rekorde na stranu, zaista dobar meč sa naše strane. Posle duže vremena smo uspeli da nađemo napadački ritam od samog starta. U tome nam je mnogo pomogla i dobra odbrana koju smo igrali gotovo tokom svih 40 minuta. Praktično smo Panatinaikosu poene, naročito u prvom poluvremenu, dozvoljavali iz naših grešaka i omogućavali mu da iz kontri postiže poene. Možemo da budemo zadovoljni. Ko god je bio na terenu dao je veliki doprinos i definitivno nam je bila potrebna jedna ovakva utakmica, da skinemo sa leđa teret koji smo nosili prethodnih par nedelja – izjavio je Luka Mitrović posle istorijskog trijumfa i potom dodao:

– Bilo je i u porazima momenata dobre igre, ali nam je nedostajalo protoka lopte u napadu, bili smo mnogo statični, predvidivi… Lako nas je bilo braniti. Sada to nije bio slučaj. Lako smo pronalazili otvorene pozicije, lopta je dobro išla, iz toga su nastajale i asistencije. Ne znam koliko smo trojki postigli, ali činilo mi se da smo ih postigli 20 s obzirom na to koliko smo ih postizali u prethodnim mečevima.

Klub sa Malog Kalemegdana već u nedelju čeka okršaj sa Zadrom u sedmom kolu ABA lige.

Nema mnogo vremena ni za pripremu, ali ni za padanje u trans posle ovakvog meča. Tradicionalno teško gostovanje. Idemo kao favoriti. Na nama je da to i opravdamo.

KK Crvena zvezda pozivao je svoje navijače u pomoć za utakmicu 8. kola Evrolige. Oni su se odazvali i to u ogromnom broju jer je zvanični podatak da je u dvorani bilo 6.753 ljudi.

– Nisam stekao utisak da je lošija atmosfera bila protiv Albe. Mi smo slabije igrali i to je usko povezano – navijanje i naše izdanje na terenu. Potrebno je i navijačima dati povoda za jače navijanje i mislim da je naša slabija igra bila jedini razlog – rekao je igrač KK Crvena zvezda Luka Mitrović.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter