1
Evrokupovi

Ivica Iliev Beograd, 28.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DA LI ZASLUŽUJU OVAKVE POHVALE?: Iliev oduševljen sinoćnom igrom crno-belih, odbrana ga je fascinirala, a evo šta misli o formaciji 3-5-2!

Objavljeno: 05.11.21 u 20:44

Ivica Iliev analizirao jučerašnju igru ‘parnog valjka’.

Izabranici Aleksandra Stanojevića otišli su u Belgiju sa ciljem da ostvare novu pobedu  i popnu se na prvo mesto u grupi novoformiranog takmičenja.

U tome nisu uspeli, pošto su remizirali sa Gentom – 1:1. Ipak, crno-beli su ostavili odličan utisak, bar tako kaže sportski direktor Partizana, Ivica Iliev.

Ponosan sam na igrače. I posle prve utakmice kad smo nažalost izgubili 0:1, rekao sam da je moglo da ode i „na ovu i na onu stranu“. Ove godine, kako smo igrali kvalifikacije, imali smo osećaj da ćemo sa Gentom da se borimo za tu prvu poziciju. Na kraju je teren pokazao da smo bili u pravu i da smo dve najkvalitetnije i posle ove utakmice mogu reći i dve podjednake ekipe – počeo je Iliev, i potom dodao:

Samo zbog nekog detalja koji je otišao na njihovu stranu, nismo u situaciji da mi gledamo sve ostale ekipe sa vrha tabele. Ekipa je izašla hrabro, u novom sistemu koji je prvi put igrala, nismo ni trenirali na ovom stadionu, pa neki uvodni minuti nisu pokazivali da ćemo prisustvovati jednom evropskom Partizanu. Posle tog uvodnog perioda, ekipa je krenula da igra i ubrzava, na kraju smo videli ekipu koja nijednog trenutka nije bila inferiorna, čak je bila u situaciji da vrlo lako privede utakmicu kraju pobedom. Osećao sam lično da možemo da damo i taj drugi gol, međutim, nije se desilo i to su neke nijanse koje su doprinele da je Gent ispred nas. Ono što je najbitnije, nije još teoretski, ali gotovo sigurno ćemo igrati na proleće i Evropi i verujem da ćemo nastaviti na ovaj način i da ćemo biti i ubedljiviji. Verujem da ćemo napraviti nešto veliko, jer ekipa je to i pokazala u svim ovim utakmicama, pogotovo kad je Evropa u pitanju. Imamo dobru energiju koja nas drži pod tenzijom i u tonusu kada je prvenstvo u pitanju, koje je u ovom trenutku sigurno prioritet broj jedan.

Partizan je sinoć igrao u formaciji 3-5-2, a Iliev je zadovoljan kako je to funkcionisalo.

– Više sam nego zadovoljan kako je sve to izgledalo. Naravno da se potkradaju neke manje greške, koje su na kraju i rezultirale njihovim pogotkom, međutim, prvi put igrati u ovakvom sistemu, na ovakvom gostujućem terenu protiv ovakvog protivnika i biti u najmanju ruku ravnopravan, a u većem delu utakmice i mnogo opasniji od njih, mogu samo da budem zadovoljan. Verujem da je ekipa dala našem treneru ono što je i sam želeo, a to je raznovrsnost, koju će on praktikovati u zavisnosti od protivnika. Mi imamo sreću što imamo takvog evropskog i svetskog trenera koji je inovativan i koji uvek želi da raste i naravno sa njim i ekipa koju vodi, a ono što je najbitnije, i naš Partizan. Ako ćemo da analiziramo, i deluje tako na terenu, u Evropi i u domaćem prvenstvu, i ja verujem da nas ono najbolje tek očekuje – hvali Iliev trenera Stanojevića.

Posebno je zadovoljan odbranom crno-belih.

Našom odbranom sam prezadovoljan. Igraju tako iskusno i kvalitetno, dominantno, ne plaše se nikog. Kada ih gledam, kao da izazivaju protivnika i podižu svoje limite svaki put. To isto osećam i da je slučaj za našu ekipu. Daju neku sigurnost kada se gleda utakmica. Kada je protivnik u nekom trenutku superiorniji, deluje da oni uvek mogu da izađu iz problema i da naprave problem protivniku. Baš neverovatno samopouzdanje i poverenje u njih imam.

 

0
0

1 Komentara

  1. Bili bi iskrenije da prizna da je bio pod dejstvom alkohola, i da ne prosipa ovakve gluposti,,,,Utkmicu izgleda nije ni gledao,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter