0
Boks

AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Beograd, 04.11.2021. Vladimir Mironchikov (Red) Gonzales Robby (Blue) foto: Starsport.rs ©

PA DOKLE VIŠE: Srbija ponovo pokradena u Areni!

Objavljeno: 04.11.21 u 22:37

Sudije poklonile pobedu Amerikancu

Sudije ponovo protiv Srbije, ovaj put nikad očiglednije. Srbija je bila na korak od finala Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. u beogradskoj Areni, ali je pokradena sudijskim odlukama koje su bile skandalozne. U polufinalnom sudaru srpskog reprezentativca u kategoriji do 80 kilograma Vladimira Mirončikova i Amerikanca Robija Gonzalesa nečuvenom krađom sudija, pre svega sudije iz Kineskog Tajpeha, zemlje koju naša država ne priznaje, a zemlja koja ima bliske odnose upravo sa SAD, pobeda je data Amerikancu rezultatom 2:3.

AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening
Beograd, 04.11.2021.
Vladimir Mironchikov (Red) Gonzales Robby (Blue)
foto: Starsport.rs ©

Predsednik AIBA Umar Kremlev i tehnički delegat SP u boksu u Beogradu 2021. Marko Marović uputili su zvaničnu žalbu na odluku sudija u ovom meču.

Iako je prva runda bila čista pobeda Vladimira, sudija iz Kineskog Tajpeha je odlučio da svoje poene dodeli Amerikancu i time je rezultat umesto 5:0 za Srbiju u prvoj rundi bio 4:1. Druga runda je na očigled svih bila u znaku mladog srpskog asa, ali je ponovo sudijska mašinerija učinila podlost i dodelila Gonzalesu rundu rezultatom 3:2, a da mu sudija u ringu nije dao kaznene poene zbog udarca ispod pojasa. Još ružniji scenario viđen je u trećoj rundi, nedozvoljeni udarac Amerikanac je ponovo uputio srpskom reprezentativacu za šta ne dobija opomenu od sudije i na kraju treću rundu tim sudija daje Amerikancu rezultatom 5:0, čime Gonzales dolazi do plasmana u finale rezultatom 3:2.

AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening
Beograd, 04.11.2021.
Vladimir Mironchikov (Red) Gonzales Robby (Blue)
foto: Starsport.rs ©

Sudijska komisija je ekspresno zasedala i dva supervajzora (Velšanin i Indijac) su odlučila da bez sagledanja dokaza, video zapisa meča, kao i fotografija koje dokazuju krađu i sramne odluke, potvrde pobedu Amerikanca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter