0
Boks

FOTO: BSS

KREMLEV I BOROVČANIN POLOŽILI VENAC ŽRTVAMA U DRUGOM SVETSKOM RATU: ‘To je jedna od najvećih tragedija u istoriji čovečanstva’

Objavljeno: 04.11.21 u 15:55

Ceremonija je održana u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu u Beogradu.

Predsednik AIBA Umar Kremlev i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin odali su poštu nastradalima i položili cveće na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu.

Predsednik AIBA gospodin Kremlev boravi u Beogradu, gde je zajedno sa predsednikom BSS domaćin Svetskog prvenstva u boksu AIBA za muškarce 2021, koje je u završnoj fazi. Misija boksa koju propagiraju oba predsednika je učenje samokontroli, posvećenosti, disciplini i odlučnosti. Boks menja čoveka, rađa samopoštovanje, kao i poštovanje prema drugima.

FOTO: BSS

-Uvek treba ukazivati na greške i težiti da ih ispravimo. Moramo da radimo na sprečavanju pogrešnih stvari, a boks je jedno od oruđa koje gradi taj čisti svet gde vlada hrabrost, tolerancija, doslednost, poštenje, poštovanje, gradi karakter zdrave osobe, šampiona – tvrdi Kremlev.

FOTO: BSS

-Danas smo odali poštu svim žrtvama Drugog svetskog rata, to je nešto na šta moramo stalno da ukazujemo i učimo generacije da je ovo jedna od najvećih tragedija čovečanstva koja se dogodila i koja se nikada ne sme ponoviti. A mi, bokseri i naš sport, uvek ćemo se boriti protiv takvih pošasti društva – dodao je predsednik AIBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter