0
Fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

GVARDIOLA PRED DERBI MANČESTERA: „Utakmica sa Junajtedom najvažnija ikada“!

Objavljeno: 04.11.21 u 17:58

Mančester siti u ne tako sjajnoj formi ulazi u subotnji gradski derbi sa Mančester junajtedom.

„Građani“ gostuju na „Old Trafordu“ posle desetak dana u kojim se nisu proslavili. Vest Hem ih je eliminisao iz Karabao kupa, potom su izgubili kod kuće u Premijer ligi od Kristal Palasa, da bi se donekle iskupili u Ligi šampiona protiv Briža (4:1).

Koliko je meč u subotu važan za Olea Gunara Solskjera, koji je pod velikim pritiskom već nedeljama, tako je i za Pepa Gvardiolu.

Siti ima samo tri boda prednosti u odnosu na Junajted, treći je na tabeli i to nije pozicija koju su očekivali navijači i svi u klubu.

Gvardiolu su posle meča sa Belgijancima pitali da li im je Lajpcig pomogao što je remizirao sa PSŽ-om, 2:2.

„Slušajte, sa svim ovim što smo uradili proteklih godina… Kada ste u Mančester sitiju, nemate pomoć niotkuda. Niko ne pomaže. Sve što smo uradili, morali smo sami i zato sam zadovoljan. Kada ste u hijerarhiji klubova, velikih klubova, razumem, ali ne ovde. Znamo šta smo osvojili, sve prethodne titule koje sam uzimao, bile su sa velikim klubovima. Zadovoljstvo osvajanja istih sa Sitijem je još veće“, zaključio je Gvardiola.

Da odavno misli na derbi pokazuju i reči o važnosti utakmice.

„Ljudi su se šalili sa mnom kada su rekli da je meč sa Brižom najvažniji ove nedelje, i bio je. Ali sada je najvažnija utakmica ikad ona sa Mančester junajtedom„, dodao je šef struke Sitija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter