0
Košarka

KOSARKA KOSARKASKA REPREZENTACIJA YUGOSLAVIJE DIVAC VLADE, STOJAKOVIC PREDRAG & BODIROGA DEJAN BGD, 29.07.2002. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

DIVAC JE SA 14 GODINA IMAO ŽELJU KOJU JE VIDELA CELA JUGOSLAVIJA: Sreća pa mu se nije ostvarila! (FOTO)

Objavljeno: 04.11.21 u 09:09

Direktno iz Prijepolja.

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac, imao je i više nego blistavu karijeru. Prvi angažman dobio je u Slogi, da bi se preko Partizana vinuo u visine NBA lige. Tamo je nastupao za Lejkerse, Šarlot i Sakramento, najveći trag ostavio je u Kingsima, koji su na kraju odlučili da njegov broj 21 povuku iz upotrebe.

Upravo pre dolaska u Slogu, 1982. godine, Divac je želeo da prestane sa rastom. Tada je bio visok 188.5 cm, a za rešenje se požalio Zabavniku.

Imam 14 godina i visok sam 188.5 cm. Interesuje me postoji li bilo koji način za zaustavljanje mog vrtoglavog rasta. Molim što precizniji odgovor, napisao je tada mladi Vlade Divac iz Prijepolja.

Da bismo mogli bilo šta da ti odgovorimo, moramo mnogo više da znamo. Pitanje je, recimo, da li je tvoj rast zaista vrtoglav? Možda jeste, a možda su tvoji roditelji visoki. Ti si sad u pubertetu, kad hormoni rade pa se brže raste. Ali, da ne nagađamo: najbolje je da se obratiš školskom lekaru koji će na osnovu pregleda i potrebnih analiza preći da li je u pitanju vrtoglav ili normalan rast, pisalo je u odgovoru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter