0
Evropske lige

Serbia's Luka Jovic Serbia - Azerbaijan, FIFA World Cup 2022, Qualifying Round 12.10.2021. Beograd, Srbija 12.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DARKO KOVAČEVIĆ PORUČIO LUKI JOVIĆU DA NAPUSTI REAL: On ima kiler instinkt, nije zaboravio da daje golove!

Objavljeno: 04.11.21 u 09:58

Da li će ga poslušati?

Kako trenutno stvari stoje, Karlo Anćeloti definitivno ne računa na Luku Jovića. Srpski napadač je protiv Šahtjora igrao samo 10 minuta, a njegov status u Madridu prokomentarisao je nekadašnji fudbaler Real Sosijedada Darko Kovačević u razgovoru za Kurir.

Real je instituacija, kraljevski klub. Kad tamo dolaziš, moraš da budeš spreman sve. Žao mi je Luke Jovića jer ne dobija minutažu. Ne znam gde je problem! Ančelotija poznajem, možda Luka nije profil napadača koji Karlo traži? Možda mu se ne uklapa u sistem igre? Vidim da su sada ispred njega i Marijano Dijaz i Vinisijus, čak i kad Benzema ne igra. Vidi se da Luka pati, kada trener ne računa na njega. Po meni, kad ne igra Benzema, morao bi da ga zameni Jović, ali… To je odluka trenera, počeo je Kovačević.

Fudbal EURO 2020 Qualifiers-Okupljanje reprezentacije pred mec sa Ukraine Ukrajina
Darko Kovacevic
Stara Pazova,03.06.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Potom je imao i jedan savet za Jovića. Kovačević mu je poručio da napusti Real i da nađe ekipu u kojoj će igrati, kao i da mu je žao zbog svega.

Možda bi bilo najbolje da Luka Jović negde ode. Da nađe ekipu gde bi igrao. U najboljim je godinama. Sedeti na klupi, znači da će samo stagnirati. A, to nije dobro. Svedoci smo miliona slučajeva da igrači koji ne igraju brzo propadnu. Ponavljam, žao mi je jer se radi o kvalitetnom fudbaleru i mladom čoveku. Ali, sve je do njega.

Luka Jovic (R) and Mihailo Ristic
Srbija v Azebejdzan – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Beograd,12.10.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za sam kraj, nekadašnji napadač Crvene zvezde, Jovića je uporedio sa srpskom zvezdom u usponu Dušanom Vlahovićem, koji igra izvanredno u Italiji.

Vlahović i Mitrović su u velikoj prednosti. Oni igraju i daju golove. Opet, sve to brzo može da se promeni. Luka Jović kao i Dušan Vlahović ima “kiler instinkt”, taj DNK napadača. Nije on zaboravio da daje golove. Treba mu samo poverenje i minutaža, jedna zdrava sredina u kojoj će se dobro osećati, zaključio je Darko Kovačević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter