0
Evrokupovi

Dejan Stankovic UEFA Europa League football match between Crvena Zvezda and Braga 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DEJAN STANKOVIĆ PRED MIDTJILAND: ‘Zvezda nikad ne kalkuliše, hoćemo opet da pišemo istoriju!’

Objavljeno: 03.11.21 u 17:00

Crvena zvezda će sutra od 21 čas dočekati danskog predstavnika Midtjiland na stadionu ‘Rajko Mitić’ u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope.

Očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba tima iz Ljutice Bogdana Dejan Stanković.

– Utakmica u Danskoj je bila prava takmičarska utakmica, dobra i zahtevna. Midtjiland je mlada ekipa, dobro postavljena na terenu, poseduju induvidualni kvalitet i kao tim, a uz to imaju ogromnu brzinu. Uspeli smo da limitiramo njihove vrline u Danskoj, a to ćemo videti da uradimo i sutra. Igramo kod kuće, pred našom publikom, na našem stadinu. Imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi, verujem da to možemo, jer znam koga imam na raspolaganju, ko će izaći na teren, a svi zajedno možemo da ispišemo nove stranice istorije Crvene zvezde, rekao je Stanković.

Govorio je trener Zvezde o samoj utakmici i kakvog rivala konkretno očekuje na sutrašnjem meču.

-Svaka utakmice nosi nešto svoje. Pokušaćemo da je predvidimo u svakom smislu te reči, da je pripremimo do sitnih detalja. Midtjiland je ekipa, dosta brza i gledaćemo da ih tu limitiramo, posle toga dolazi induvidualni kvalitet to zavisi od momaka kada se ‘sudare’ koliko su dobri jedan na jedan, jer treba izaći iz svakog duela kao pobednik. Govorim o ‘metrima’ koje moramo da izvučemo više, jedan za drugog, jer će to biti ključna stvar sutra. Moramo više od onoga što očekujemo da pružimo, to jednostavno moramo da ispunimo. Grupa je ta koja dobija ili gubi. Odigrali smo zajedno dosta utakmica kako dobrih tako i loših, znamo gde su naše mane, a pre svega gde su naše vrline. Očekujem sličnu utakmicu kao u Danskoj, s tim što igramo kod kuće i uvek je specifično igrati pred našim navijačima, jer je to tas koji može da prevagne na našu stranu.

Istao je Stanković da će danski predstavnik biti oslabljen izostankom centarfora Brumada koji je najbolji strelac Midtjilanda.

– Gledali smo i analizirali Midtjiland koji igra uglavnom isto. Nedostaje im napadač Brumado što je veliki hendikep za njih, jer je to jedan izvanredan špic, dosta se njihova igra zasniva upravo na njemu. S obzirom da im nedostaje, igraće ofanzivan fudbal kao što su to radili protiv Brage i Ludogoreca. Svoj mentalitet i način igre neće menjati sa 3-4-3 formacijom će biti ofanzivni u svakom smislu.

Kratko je prokomentarisao šef stručnog štaba izjavu trenera Midtjilanda posle prve utakmice odigranoj u Danskoj.

– Bavimo se sportom i nemamo potrebe to da komentarišemo. Tu smo da damo izjavu, a svako ima pravo da kaže ono što želi.

FOTO: FK Crvena zvezda

Istakao je Stanković da neće kalkulisati na sutrašnjem meču, kao i šta je jasan cilj tima kada je u pitanju Liga Evrope.

– Ne verujem da protiv ekipe kao što je Midtjiland da ideš na nerešen rezultat, moramo da idemo na pobedu. Kalkulacije na našem stadionu, kao i matematika nam nije potrebna da se ne bi pogubili. Cilj je jasan, a to je proleće u Evropi. Da li ćemo do toga doći pobedom ili kroz nerešen rezultat ne mogu da znam, ali znam koji nam je cilj. Ne možemo da kažemo da ćemo sutra ići na nerešeno. Ne razmišlajmo o drugom ili trećem mestu. Dok god se mi pitamo i ne treba nam matematika ne razmišljamo o tome, za sada smo prvi. Ne razmišljam sigurno o trećem mestu.

Govorio je šef stručnog štaba o zdravstvenom stanju svojih izabranika.

– Zdravstveni bilten je zadovoljavajući. Nisu svi igrači maksimalno spremni, ali sam zadovoljan. Sanogo će trenirati sa ekipom danas, pa imamo još 24 sata do utakmice, ali će trenirati sa igračima i videćemo kako se oseća. Ostali su svi dobro, neko manje, neko više, ali svi su dostupni i u konkurenciji.

Ne očekuje Dejan Stanković lakši meč od utakmice odigrane u Danskoj, a ističe da je Midtjiland jak rival bez obzira na izostanak par fudbalera.

– Ne verujem da će biti lakše, Midtjiland ima adekvatne skoro na svakoj poziciji. Ne verujem da će biti lakše, jer igraju u jednom dobrom sistemu, ofanzivnom sa dosta trčanja. Ne verujem da će neki izostanak u ekipi Midtjilanda imati takvu težinu kao što nedostaje napadač.

Smatra trener Zvezde da ne treba davati igračima poseban motiv pred ovaj meč, a spomenuo je da je pozitivan koenficijent uvek dobar učinak.

– Sam izlazak na teren u Zvezdinom dresu je dovoljan motiv, posle toga je sve bonus. Razmišljamo o sebi, o našem klubu i navijačima, ako još nešto dođe to je dodatan poen. Koeficijent više je pozitivna stvar – zaključio je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter