0
AdmiralBet ABA Liga

Maik Zirbes Jacob Pullen Tarence Kinsey Miro Bilan Crvena Zvezda - Cedevita kosarka ABA regionalna liga 15.3.1016. Mart 15. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘ČUO SAM DA ZVEZDA NE PLAĆA IGRAČE’: Pulen konačno otvorio dušu pa objasnio zbog čega nikada nije potpisao za ‘večite’!

Objavljeno: 02.11.21 u 13:11

Već nekoliko godina unazad, Džejkob Pulen igra sjajnu košarku na Jadranu.

Mnogo puta su ga povezivali sa ‘večitim rivalima’, pogotovo sa Zvezdom, a sada je konačno otkrio zbog čega nikada nije potpisao za crveno-bele.

Pulen ponovo nosi dres Cedevite Olimpije, za ovaj klub je nastupao u dva navrata, prvo u sezoni 2015/2016 a potom i tri godine kasnije. Sjajni košarkaš je otkrio da je Partizan pre nekoliko godina pokušao da ga angažuje.

Na početku karijere van SAD, nekoliko puta sam imao ponude od Partizana, čini mi se da se to prvi put dogodilo pre nego što sam prešao u Hapoel iz Jerusalima, a drugog se ne mogu tačno setiti. Sa Zvezdom sam umalo dogovorio saradnju posle prve sezone u Cedeviti, bukvalno sam detaljno prolazio kroz ugovor i brojevi nisu bili u redu – rekao je Pulen, i potom nastavio:

– Koliko god novca da su mi prvobitno ponudili, posle bi spuštali cifru i jednostavno sam se udaljio od toga. Takođe, čuo sam i neke priče o neisplaćivanju igrača, tako da sam odlučio da odem drugim putem. Poštujem oba kluba, i jedni i drugi su balkanski giganti, imaju fantastične navijače i cijenim ih, znam koliko ljudi u Srbiji vole košarku.

Pulen se prisetio jedne anegdote koju je imao sa navijačima Crvene zvezde.

Malo je mesta čiji navijači se mogu porediti sa ovdašnjim, možda su to jedino Turska i Grčka, a i Italija ima dobru publiku. Partizan i Zvezda se ovdje izdvajaju, dvorane su im konstantno pune. Najluđa stvar mi se dogodila kada sam u prvom mandatu u Cedeviti igrao evroligaški meč protiv Zvezde u Beogradu. Jedan navijač je stajao veoma blizu terena i znao je imena moje majke i tri sestre. To mi je bilo smešno jer je stvarno ‘uradio domaći zadatak’, govorio mi je: ‘Hej Džejkobe, j**em ti nju, nju, nju i nju’. Smejao sam se, svaka mu čast, uraditi nešto tako je zaista impresivno – zaključio je Džejkob Pulen.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter