0
Fudbal

FOTO: Twitter

ČELSI SLAVIO NA SEVERU EVROPE: Volfsburg napravio „haos“ u grupi!

Objavljeno: 02.11.21 u 20:56

Čelsi slavio protiv Malmea  rezultatom 1:0 u 4. kolu H grupe Lige šampiona.

Fudbaleri Čelsija savladali su ekipu Malmea na gostovanju minimalnim rezultatom, dok je u drugom meču odigranom u istom terminu slavila ekipa Volfsburga protiv Salzburga rezultatom 2:1.

Aktuelni prvak Evrope imao je dosta teži zadatak nego što se očekivalo na severu kontinenta. Malme je pružio sjajan otpor, ali se ni „Plavci“ nisu proslavili u realizaciji. Pobedonosni gol za Čelsi postigao je Hakim Zijeh u 56. minutu meča nakon asistencije Kaluma Hadson-Odoija.

Za Malme je u nastupao Veljko Birmančević koji je ušao u igru u 86. minutu meča, ali nije imao dovoljno vremena za konkretniji učinak. Čelsi je ovom pobedom skoro osigurao plasman u nokaut fazu jer ima devet bodova, dok Zenit ima tri boda i meč manje.

Kako se situacija u H grupi kristališe, tako je u G grupi još komplikovanije. Volfsburg je na svom terenu savladao Salcburg 2:1 i ostao u igri za nokaut fazu.

Stigao je nemački tim do petog boda, dva manje od lidera Salcburga i revanširao mu se za poraz od pre dve nedelje (2:1).

Ridl Baku je već u četvrtom minutu načeo goste, već do pola sata je izjednačio Maksimilijan Vober iz odlično izvedenog slobodnjaka, a onda je odluka pala nakon sat igre.

Lukas Nmeča je pogodio kao i u Austriji, s tim da je sada izrastao u junaka.

Za potpunu „ludnicu“ u grupi u kojoj Sevilja i Lil tri, odnosno dva boda i sastaju se od 21 sat u Andaluziji.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter