0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

AKO IH NEKO DOBRO POZNAJE, TO JE ONDA ON: Obradović se nada dobrom rezultatu u Belgiji – ‘Verujem da ćemo tamo osvojiti bodove’

Objavljeno: 02.11.21 u 12:46

Fudbaleri Partizana u sredu, 3. novembra putuju u Belgiju na meč 4. kola grupne faze Lige konferencija u kom se ponovo sastaju sa ekipom Genta, sa kojom se i dalje bore za prvo mesto u grupi.

Ivan Obradović je, nakon pet godina takmičenja u belgijskom šampionatu tokom kojih je nastupao za Mehelen i Anderleht, imao priliku da dobro upozna tamošnji stil igre, a podelio je svoja razmišljanja pred put:

– Gledam to kao kad smo igrali prvi meč sa Sanra Klarom. To je bilo ,,opipavanje pulsa”, upoznavanje. Nismo odigrali kako treba u Beogradu, ali imamo novu šansu. Idemo hrabro u Belgiju, nadam se dobrom rezultatu – rekao je Obradović za klupski sajt.

Bek Partizana osvrnuo se i na dosadašnji učinak belgijskog tima, koji se od starta sezone nalazi u primenljivom ritmu:

Imali su turbulentan start sezone, ali su podigli formu, protiv nas su odigrali onako kako znaju. Posle pobede u kupu izgubili su utakmicu kod kuće od ,,iznenađenja prvenstva”. Sigurno i oni žele da odigraju što bolje jer će pobedom definitivno biti prvi.

Tokom godina koje je proveo u Belgiji imao je priliku da iz prve ruke iskusi način fudbala koji preovlađuje u njihovoj ligi, i ističe da Gent nije tim koji treba podceniti:

– Liga je fizički mnogo zahtevnija od naše, igrao sam tamo 5-6 sezona. Oni utakmice kao što je ona koju su igrali sa nama igraju svakog vikenda, sve su to dobri timovi. Gent je svakako tim za respekt, bili su šampioni pre 3-4 godine sa ovim trenerom, konstantni su Evropi… Biće zanimljiv meč, nadam se da ćemo mi biti pravi i osvojiti bodove tamo – rekao je.

Ono što može otežati posao ekipi jeste činjenica da ih sa klupe neće predvoditi šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević zbog crvenog kartona koji je dobio po završetku utakmice u prethodnom kolu.

– Podrška trenera je bitna, on sjajno vodi meč, daje energiju koja nam je potrebna. Nedostajaće nam, ali spremićemo se i nadam se da se neće osetiti njegov izostanak – poručuje Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter