0
Evropske lige

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 09: David Alaba of Austria looks on prior the FIFA 2018 World Cup Qualifier between Serbia and Austria at stadium Rajko Mitic on October 9, 2016 in Belgrade, . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘POŠTUJEM BAJERN, ALI OVDE JE SVE NA VEĆEM NIVOU!’: Alaba iskren!

Objavljeno: 01.11.21 u 18:17

Velike reči austrijskog internacionalca!

David Alaba odlučio je ovog leta da nakon dugo godina napusti Bajern iz Minhena i pojača redove ‘Kraljevskog kluba’.

‘Oba kluba se uvek bore za najviše ciljeve. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu, kao i Real Madrid. Nema mnogo toga što bi ih razdvojilo. Ali ovde u Madridu, uz dužno poštovanje prema Bajernu, sve je za nijansu veće.’ – rekao je Alaba i potom dodao:

‘Teško je reći koja je liga jača ili teža za igru, u svakom slučaju postoje razlike. U Španiji čak i timovi poput Levantea i Alavesa pokušavaju da igraju fudbal. Kao centralni defanzivac imam manje duela u vazduhu nakon ispucavanja lopte nego u Bundesligi. Tamo se igra direktnije. U Španiji, s druge strane, mnogo se vodi računa o posedu lopte, čak i timovi koji su u donjem delu tabele.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter